Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2009,
14.03

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 27. 5. 2009, 14.03

8 let, 2 meseca

V Moskvi gimnastična tekma zvezd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna se bodo najboljši telovadci in telovadke zbrali še na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem delu sezone, tradicionalni tekmi zvezd v Moskvi.

Na zadnji večji tekmi tega dela sezone pred sredozemskimi igrami in univerzijado bodo ob Mitji Petkovšku in Aljažu Peganu v olimpijskem športnem centru nastopili še Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Britovšek in Adela šajn.

Pegan, ki je aprila na Šalamunovem memorialu sploh prvič nastopil po poškodbi hrbta, nekaj težav pa je imel tudi na minuli tekmi v Glasgowu, se ta čas odlično počuti, saj nima večjih težav z zdravjem. Nekaj preglavic mu povzročajo le raztrgani žulji na roki, zaradi katerih je moral izpustiti torkov trening. "Ti žulji so precej nerodna stvar, saj so mi že vzeli en dan treninga. Tvegani so predvsem tisti elementi v sestavi, ki jih izvajam na eni roki. Danes prav tako ne bom treniral, nato pa bomo videli, če se bo rana toliko zacelila, da bom lahko telovadil," je povedal 34-letni telovadec, ki pravi, da v minulih tednih s treningi ni pretiraval. Po dveh drugih mestih (Maribor, Glasgow) se tudi v Moskvi želi povzpeti na stopničke, predvsem pa dobro izpeljati vajo: "Upam, da mi bo šlo vse po načrtih."

Bertoncelj ima nekaj neporavnanih računov

Petkovšek, ki je bil lani na tekmi zvezd drugi, je prav tako treniral povsem po načrtih. Po jubilejni 25. zmagi v svetovnem pokalu, ki jo je aprila dosegel pred domačimi navijači v Mariboru, in tretjem mestu v Glasgowu se tudi tokrat nadeja dobre predstave. Na treningih več časa kot vadbi "stare" vaje posveča učenju nove prvine, za katero upa, da jo bo lahko v sestavo vključil za jesensko svetovno prvenstvo v Londonu. Tokrat je pred odhodom v Rusijo poizkusil tudi vajo s tremi toči, da bi lahko - če bo potrebno - izhodiščni oceni 6,2 točke dodal še tri desetinke za finale.

Bertoncelj ima pred Moskvo nekaj neporavnanih računov z Otoka, saj je minulo tekmo v Glasgowu spet končal tik za najboljšo osmerico finalistov. Lani se je prebil do finala in prav uvrstitev v finale je njegov cilj tudi letos. "Zdrav sem, vse je normalno, treniral sem dobro, a priznam, da se že kar malo veselim kratkega tekmovalnega premora, saj se pozna, da je bila sezona izjemno dolga," je s poti v Rusijo sporočil 24-letnik, ki si želi, da bi mu v Moskvi uspeli dve lepi vaji: "Rad bi ta del svetovnega pokala končal z dvema dobrima nastopoma."

Dimic se je vsaj malo spočil

Svetovnega pokala se bo vnovič udeležil tudi Klavora, ki se je letos med svetovno elito na parterju odlično znašel, saj se redno uvršča med finaliste, v Montrealu pa se je povzpel celo na stopničke. Ta čas se intenzivno pripravlja za nastop na sredozemskih igrah, zato se ne posveča le treningu parterja, ampak vadi mnogoboj - vseh šest orodij. "Trening mnogoboja mi gre super. Čez dva tedna bom na pokalu Slovenije prvič letos tekmoval na vseh šestih orodjih in skušal pokazati, kakšne vaje sem s zamislil za sredozemske igre. Za moskovski nastop na parterju pa nimam posebnih želja - če bi mi vaja uspela tako kot v Glasgowu, bi bil zelo vesel," je dejal 20-letni član slovenske reprezentance.

Ekipi se je po krajšem tekmovalnem premoru - izpustil je svetovni pokal v Glasgowu - spet pridružil tudi Dimic, ki se prav tako pripravlja za mnogoboj na sredozemskih igrah. "Težko je, a mi gre dobro. Večjih težav z zdravjem nimam, poleg tega sem se vsaj malo spočil," je pred odhodom dejal 25-letni telovadec, ki se bo v Moskvi predstavil na bradlji in drogu, kjer je bil lani v Moskvi tudi finalist: "Na bradlji bom delal isto vajo kot na minulih tekmah, medtem ko se bom na drogu predstavil z nekoliko lažjo sestavo (izhodišče 16,4 točke), a v vsakem primeru si želim obe vaji narediti brez velikih napak."

Šajnova edina slovenska telovadka

Prvič pa se bo na svetovnem pokalu ruskemu občinstvu predstavil tudi Britovšek, ki bo nastopil na konju z ročaji. Dobro je telovadil že na minuli tekmi v Glasgowu, kjer ga je le ponesrečen seskok stal preboja med najboljšo osmerico, tako da je tekmo končal kot 11.: "To je moj cilj - tokrat narediti vajo tako, kot jo znam." V Moskvi bo kot edina slovenska telovadka nastopila tudi Šajnova, ki se bo po besedah trenerja Silva Marinčiča predstavila tako na gredi kot parterju. "Adela je kar dobro trenirala, zdrava je, žal pa je nekaj treningov izgubila zaradi težav s telovadnico. Upam, da bo dobro nastopila," si želi Marinčič.

V četrtek telovadce in telovadke čaka uradni trening, v petek, 29. maja, bodo na sporedu kvalifikacije, dan pozneje pa še vsi finalni nastopi.

Ne spreglejte