Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
15. 10. 2015,
13.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Italija Nizozemska Poljska

Četrtek, 15. 10. 2015, 13.21

7 let, 12 mesecev

V mislih že Italija: "Tudi Nizozemska in Poljska sta bili favoritinji, pa vemo, kaj se je zgodilo"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Sloveniji še vedno odmeva senzacionalna zmaga slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu, ki so se prek svetovnih prvakov uvrstili kar v polfinale tega velikega tekmovanja.

Odbojkarji so v zadnjih letih na EP vedno odšli z visokimi cilji, a rezultat nikoli ni bil takšen, kot so si ga želeli. Tudi letos je bilo tako, napovedi in pričakovanja so bila visoka, vseeno pa javnost ni pričakovala takega preskoka v primerjavi s prejšnjimi prvenstvi. Ne nazadnje je bila najboljša slovenska uvrstitev do zdaj 9. mesto leta 2011, ta konec tedna pa se bodo odbojkarji udarili celo za odličje. A povsem zasluženo. "Padli so svetovni prvaki," je po vprašanju, ali se po prespani noči še zaveda, kaj se je pravzaprav zgodilo, kot iz topa izstrelil Alen Pajenk.

"Že po skupinskem delu smo vedeli, da Poljake lahko premagamo in da so premagljivi, a takrat ni šlo, zdaj, ko je bilo pomembnejše, pa je bila zadeva obrnjena. Začeli smo izjemno, hitro povedli 2:0 v nizih, a Poljaki so pokazali zobe in izenačili. V loteriji smo več znanja pokazali mi in se zasluženo uvrstili v polfinale," je nadaljeval Mariborčan.

Pajenk je še priznal, da so se po tekmi malce poveselili, a pretiranega slavja ni bilo, za to bo še čas, zdaj je najpomembnejši počitek, saj jih čakata še dve izjemno pomembni tekmi. Prva že v soboto v polfinalu proti Italijanom. "Italijani so z vpoklicem Juantorene pridobili kakovost, a mi verjamemo vase. Tudi Nizozemci in Poljaki so bili favoriti, pa vsi vemo, kaj se je zgodilo," je napovedal pravo vojno Italiji, s katero se bo Slovenija v soboto ob 16.45 udarila za veliki finale.

Padla stava, ki pa za zdaj ni za v javnost

Pajenkove besede je dopolnil večni šaljivec Dejan Vinčić, ki tako kot v evropski ligi blesti tudi na tem prvenstvu. "To je bilo pričakovano, nič takega ni, če premagaš Poljake," je začel nasmejani Vinko, ki je nadaljeval v resnejšem tonu. "Pustili smo srce na igrišču, res grizli in ves čas verjeli, da to zmoremo. Na koncu smo bili za vse skupaj tudi nagrajeni," je dan po velikem uspehu dejal izjemni organizator igre.

"Po taki zmagi ti samozavest naraste in tako, kot se počutimo zdaj, se še nismo. Vsi verjamemo, da gremo lahko do konca in da niti eni ekipi na tem prvenstvu ne bo lahko premagati Slovenije. Če bodo to želeli, bodo morali biti boljši od nas, kar pa bo težko," je od samozavesti prekipeval Vinčić. Za konec nam je priznal, da sta z Urošem Pavlovićem sklenila stavo, ni pa hotel povedati, kakšno.

"Ne bom vam povedal, ker boste objavili, boste že izvedeli, ko bomo prvaki," je sklenil razigrani prvi dirigent slovenske reprezentance.

Ne spreglejte