Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 9. 2009,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 12. 9. 2009, 13.29

8 let

V ekipnih vožnjah so se najbolje odrezali kanuisti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes so na svetovnem prvenstvu na reki Segre potekale ekipne vožnje, kjer so podelili prvi komplet medalj.

Najbolje od naših so se odrezali kanuisti, ki so zasedli nehvaležno četrto mesto, kajakaši, od katerih smo pričakovali največ, so bili šesti, kajakašice so pristale na petem mestu, dvojci pa so svoje nastope končali že v polfinalni vožnji.

Potem ko so bili Kauzer, Kralj in Meglič po polfinalni vožnji tretji, se v drugo ni izšlo, kot bi si sami najbolj želeli. Najusodnejša je bila napaka v zadnjih protitočnih vratcih, ko sta se Kralj in Meglič dotaknila s čolni, Jureta je odneslo preveč pod vrata in pomembne sekunde so neizprosno tekle. Rezultat je na koncu zadostoval le za šesto mesto. Po tekmi je spregovoril Jure Meglič: "Skozi celo progo smo dobro vozili, v zadnji protitočnih vratcih pa se je nekoliko zapletlo in tam smo tudi izgubili kolajno. Tak je naš šport, da za vsako medaljo potrebuješ kanček sreče, a žal je danes nismo imeli." Svetovni prvaki med kajakaši so postali Čehi, drugi so bili Britanci, tretji pa Španci.

Kanuistom se je medalja izmuznila za dobre pol sekunde in tako so pristali na nehvaležnim četrtem mestu. Benjamin Savšek, Simon Hočevar in Dejan Stevanovič so v finalni vožnji odpeljali izredno hitro, a je bilo na progi storjenih preveč dotikov. "Sploh ne vem, kje sem dobil dva kazenska dotika, jaz vem, da sem storil samo enega," se je začudeno spraševal Simon Hočevar, naš najizkušenejši kanuist, ki bo startal tudi jutri v polfinalu. Po tekmi smo govorili tudi z Benjamin Savškom: "Dobre uvrstitve v ekipnih vožnjah so nas stali dotiki, drugače pa smo celo progo zelo dobro veslali. Tudi jaz ne vem, zakaj sem dobil na 20. vratih dotik, ampak sodniška odločitev je bila takšna in tu ne moremo nič," je komentiral Benjamin Savšek. Zmagali so Slovaki, drugi so bili Francozi, tretji pa domačini Španci.

V ženski konkurenci so nas v ekipnih vožnjah zastopale Nina Mozetič, Eva Trčelj in Urša Kragelj, ki so v finalni vožnji napravile nekoliko manj napak in za dve mesti popravile uvrstitev s prve vožnje. Na koncu so pristale na 5. mestu, kar je najboljša uvrstitev do zdaj na svetovnih prvenstvih. Zmagale so Britanke, za njimi so se uvrstile Slovakinje, tretje pa so bile Nemke.

Naši dvojci v postavi Taljat/Božič, Jarc/Oven in brata Janežič so svoje nastope v ekipnih vožnjah zaključili že v kvalifikacijah, potem ko so v zadnjem delu proge naredili napako pri 19. protitočnih vratih in sanj o finalni vožnji je bilo konec. Na koncu so naši fantje zasedli 10. mesto med enajstimi posadkami. Novi svetovni prvaki so postali Slovaki, drugo mesto so osvojili Nemci, tretji pa so bili Britanci.

Ne spreglejte