Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Matija Pleško Luka Slabe

Torek, 30. 7. 2013, 20.04

8 let

V ACH Volley korektor iz japonske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sezoni 2013-2014 bo barve slovenskega prvaka ACH Volleyja branil hrvaški korektor Anđelko Ćuk. "Oranžni zmaji" pa so sodelovanje podaljšali tudi z Matijo Pleškom.

Tridesetletni Ćuk je rojen v mestu Ljubinje v Bosni in Hercegovini, v letih 2004 in 2005 pa je bil tudi na širšem seznamu bosanske reprezentance. Svojo kariero je začel pri domačem klubu OK Ljubinje, kjer je igral med letoma 1999 in 2001, nato pa se je preselil k OK Radniku, kjer je igral do leta 2002. Od leta 2002 pa do 2007 je igral za hrvaško ekipo AOK Mladost Zagreb, nato pa ga je pot vodila v Južno Korejo (Samsung Bluefangs, 2007–2009; Kepco Vixtorm, 2011–2013) in na Japonsko (Toyoda Gosei Trefuerza, 2009–2011), kjer je igral še lani. Od leta 2009 Ćuk nastopa za hrvaško izbrano vrsto.

"Zelo sem vesel, da se je Anđelko odločil, da nadaljuje svojo bogato kariero v ACH Volleyju. Ekipa bo potrebovala njegove izkušnje, saj je vajen prevzemati odgovornost v najtežjih trenutkih, kar je bila njegova glavna naloga v prejšnjih sezonah. Gre za močnega odbojkarja z izrednim servisom in kakovostnim napadalnim udarcem, ki lahko z nekaj potezami obrne tekmo v prid svoje ekipe. Želim mu čim več uspehov v našem dresu," je nekaj besed o novi okrepitvi povedal glavni trener ACH Volleyja, Luka Slabe.

ACH Volley je prav tako podaljšal sodelovanje z Matijem Pleškom, ki je vrste ''oranžnih zmajev'' okrepil pred letošnjim sklepnim turnirjem srednjeevropskega tekmovanja MEVZA v Bratislavi. Slabe ne skriva, da si je želel, da Pleško ostane del ekipe. "Matija je zelo hvaležen igralec, ki venomer podpira svojo ekipo in trenerje. On je eden izmed redkih igralcev, ki ve, kaj je treba postoriti za uspeh, da odbojka ni samo služba, temveč tudi strast. Bo najstarejši in najbolj izkušen član ekipe in vsi se bomo od njega lahko vso sezono učili. V najtežjih trenutkih bomo pozitivno energijo in motivacijo lahko črpali prav od njega. Njegove odbojkarske lastnosti so nesporne." Pleško bo svoje znanje predajal tudi mladim odbojkarjem, saj bo pomagal pri razvoju mlajših selekcij v klubu.

Ne spreglejte