Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2013,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 28. 11. 2013, 21.12

8 let

Urbančič ni zdržal psihičnega pritiska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v Martiguesu je imela tudi Slovenija možnost, da bi osvojila prvo odličje, a se ni izšlo po načrtih.

Damjan Urbančič je tekmoval med osmerico najboljših v hitrostnem zbijanju. Četrtfinalni nastop se mu ni posrečil v skladu s pričakovanji in ni se mu uspelo prebiti med četverico najboljših v tej disciplini, kar bi pomenilo najmanj bronasto kolajno. V petminutnem zbijanju je imel na plečih preveliko breme, preprosto ni zdržal psihičnega pritiska in je s 27 točkami dosegel veliko slabši rezultat, kot ga je sposoben.

"Morda je začel malce prehitro. Preprosto je bil brez pravega ritma in zato nenatančen. Škoda, da je iz rok izpustil lepo priložnost. Upam le, da bosta skupaj z Matijo Povhom dovolj zbrana v štafeti, kjer bo njuna nova velika priložnost," je po nastopu Urbančiča zelo razočaran povedal selektor Anton Kosar.

Drugi dan SP se je izkazala naša dvojica Jaka Kosirnik in Matej Kavčič. Predvsem prvi je držal igro proti Italijanoma Luigiu Grattapagliu in Enricu Barbanu. Naša dva sta povedla kar s 5:0, potem pa sta prišla do veljave tudi tekmeca in izid izenačila. Slovenca sta držala ravnotežje predvsem zaradi odličnega zbijalca Kosirnika, ta je kar štirikrat, od tega trikrat zapored, "razveljavil" igro z zadetim balinom in ju s soigralcem držal nad vodo. Potem je spet končno prišel na vrsto slovenski set, ki je prinesel novi dve točki za vodstvo 7:5 nekaj več kot 18 minut pred koncem dvoboja. Jaka in Matej sta zdržala tudi takrat, ko sta italijanska reprezentanta izenačila na 7:7. V zadnjem setu, ko je že potekel igralni čas, sta si prislužila zlato točko za pomembno zmago, prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev v četrtfinale.

Ker je Kosirnik pred tem izgubil v klasični igri z Argentincem Nicolasom Prettom (2:13) po slabem nastopu, bo imel v četrtek popravni izpit z Alexandrom Trichardom iz Monaka za drugo mesto in napredovanje iz skupine. Prav tako Kavčič v bližanju in zbijanju v krog, ko se bo spoprijel z Argentincem Raphaelom Randazzo. Sicer pa bo tretji tekmovalni dan zelo naporen od jutra do večera, ko bodo imeli tudi naši reprezentanti spet priložnost, da si zagotovijo prvo odličje.

Ne spreglejte