Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2017,
17.57

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Ricky Hatton boks Tyson Fury

Petek, 1. 12. 2017, 17.57

6 let, 4 mesece

Tyson Fury izgublja gram za gramom in sporoča, da še vedno čaka na odločitev protidopinške komisije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Tyson Fury | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji boksarski prvak v težki kategoriji Tyson Fury se počasi, a vztrajno vrača tja, kjer je že bil pred zmago nad Vladimirjem Kličkom leta 2015 v Düsseldorfu. Odvečni kilogrami se topijo, a angleški orjak še vedno čaka na zeleno luč.

Kontroverzni boksar čaka, da ga Britanska protidopinška komisija opere vseh sumov kršitve pravilnika in Britanski boksarski zvezi prižge zeleno luč, da Furyju vrne boksarsko licenco. A to boksarju iz Manchestra ne preprečuje, da trenira in se, po tem ko se je v dveh letih mirovanja in preživljanj takih in drugačnih kriz zredil za skoraj 50 kilogramov, spravi v red.

Po besedah boksarske legende in zdaj boksarskega promotorja Rickyja Hattona je Fury na dobri poti, menda je že izgubil 20 kilogramov. V naslednjih tednih jih želi dodatnih 25, dodaja.

"Naj vas moja norčava fotografija s Furyjem ne preslepi. Njegovo gibanje je pravo, njegove roke so še vedno hitre kot strela, a še vedno ima preveč kilogramov. To ve tudi sam," pravi Hatton, ki dodaja, da je vesel, da je Fury spet tako igriv in zadovoljen, kot že dolgo ni bil.

Fury in Hatton pokazala trebuščka:

 

Looking well here rick, both in great shape, Loving the work @rickyhitmanhatton @bendavison_ @hattongym

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Končal je vladavino Klička

Tyson Fury je novembra 2015 šokiral boksarski svet. | Foto: Reuters Tyson Fury je novembra 2015 šokiral boksarski svet. Foto: Reuters

Spomnimo, da je 29-letni Anglež pred dvema letoma šokiral boksarski svet in po točkah končal desetletno vladavino Vladimirja Klička. Postal je svetovni prvak težke kategorije po različicah WBA, IBF, WBO, IBO.

V nadaljevanju je neporaženi boksar (25/25) padel v globoko krizo, dvakrat je prestavil povratni obračun s Kličkom, nato pa so mu odvzeli vse pasove in boksarsko licenco. Fury je v tistem času jemal kokain in to tudi javno priznal.

Zdaj čaka odločitev odgovornih, obenem pa že načrtuje, kako naprej. "Kličko, Joshua, Wilder, Parker, to so fantje, ki bodo padli pod moje kolesje, ko me spustijo z verige," pravi Fury.

Citiral Mika Tysona

"Kot je rekel Mike Tyson. Aleksandri ne obstajajo, Aleksander (op. p. Veliki) je lahko samo eden. Upam, da se kmalu vrnem in stopim v ring z vsakim od naštetih. Težava je, ker vsi nočejo tega. Najbrž se bojijo poraza, a ne bi smelo biti tako," dodaja kontroverzni Anglež, ki v zadnjem času na družabnih omrežjih bije boj z Liverpoolčanom Tonyjem Bellewom, ki je ravno v četrtek praznoval 34. rojstni dan.

 

Out with my pal having lunch,

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Glede na to, da Tony ni naravno težkaš, ampak kruzer, bi bil to dvoboj po meri Furyja, ki v ringu ni bil že več kot dve leti. A Bellew je daleč od slabega borca, to je dokazal tudi proti Davidu Hayu marca letos. Velik navijač Evertona je po poškodbi Haya zmagal v 11. rundi s tehničnim nokavtom.

Pri svojih treningih uporablja tudi ples, ki je odlično orodje za kurjenje kalorij. Ni kaj, za takega orjaka ni slab plesalec:

 

From Lancashire with grove, Enjoying myself, 👍🏻🙏🏻❤️🥊 watch me whip!😉

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Ne spreglejte