Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2013,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2013, 16.59

8 let

Tudi najboljše so ranljive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dve tekmi v četrtem krogu v modri skupini ženske odbojkarske lige sta bili sila zanimivi in negotovi, tako v Murski Soboti, kot tudi v Žirovnici pa sta bili odločeni šele v petem nizu.

Najbolj senzacionalno bi lahko bilo v Prekmurju, kjer je gostovala vodilna ekipa iz Kamnika in uvodna dva niza odločila v svojo korist, očitno (pre)zadovoljne z visokim vodstvom pa so odbojkarice Calcita močno popustile in na koncu trepetale za zmago. Po dveh dobljenih nizih gostiteljic in visokem vodstvu v petem nizu (10: 5), so se odbojkaricam Keme očitno zatresle roke, kar so izkušene Kamničanke znale izkoristiti in na ta način preprečile presenečenje. Se je pa še enkrat potrdilo, da so tudi favoriti ranljivi in da zmage ne pridejo kar same od sebe.

Podobno srhljivo kot v Murski Soboti je bilo tudi v derbiju kroga med Zgornjo Gorenjsko in Alianso, ki je odločal o trenutnem tretjem mestu. In tudi potek tekme je bil na las podoben tekmi v Prekmurju. Šempetrčanke so v prvem nizu uspešno odbile vse napade domačih, ki niso našle pravega protiorožja, medtem ko je bil drugi niz Gorenjk za takojšnjo pozabo. Da je šport sila nepredvidljiv in zato tako zelo zanimiv, so poskrbele gostiteljice, ki so po visokem zaostanku strnile vrste, zmogle preobrat in se na koncu, po dobrih dveh urah izenačene odbojke, veselile svoje prve zmage proti Aliansi v tej sezoni. "V prvem in drugem nizu smo odpovedale na celi črti, pred tretjim setom pa smo rekle, da nimamo kaj več izgubiti, zaigrale bolj sproščeno, kar je bila voda na naš mlin," je bila po zmagi zelo zadovoljna domača kapetanka Urša Jerala.

Še najmanj napeto je bilo v Kopru, kjer so 'bankirke' praktično brez velikih težav in naporov opravile s Koprom, dokaj gladkih 3: 0 za aktualne prvakinje pa pove marsikaj o poteku tekme na Obali. Koprčanke bodo imele popravni izpit v soboto, ko bodo gostovale v Šempetru, toda za uspeh in morebitno ohranitev boja za tretje mesto pa se bodo morale krepko potruditi. V tem boju je namreč tudi Aliansa, ki bo pred domačimi navijači zagotovo želela popraviti nekoliko slabši vtis s tekme pri Gorenjkah. Trenutno tretjeuvrščena Zgornja Gorenjska bo gostovala v Kamniku, kjer bodo lahko igrale povsem sproščeno, čeprav je nesporen favorit za zmago Kamnik. Podobno kot Kamničanke so doma favoritinje tudi Mariborčanke, ki gostijo Kemo.

Nekoliko v senci tekmovanja v modri skupini se v štiri moštva v zeleni skupni borijo za dve prosti mesti, ki še vodita v končnico, a sodeč po do sedaj prikazanem in trenutnem stanju na lestvici se bosta v 'play off' uvrstili ekipi Nove Gorice in Ljubljane, kar pa bodo morale potrditi še na igrišču. Toda časa za Formis iz Rogoze in ATK iz Grosuplja je vse manj, saj so v zeleni skupini do konca drugega dela ostali le še trije krogi.

Ne spreglejte