Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2013,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kajak kanu Simon Oven

Četrtek, 7. 3. 2013, 12.03

8 let

Trenirali tudi po štirikrat na dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Večina slovenskih spustašev na divjih vodah in sprinterjev na mirnih vodah se je na novo sezono pripravljala v italijanski Sabaudiji.

Skupaj s švicarsko ekipo je treniralo 18 slovenskih tekmovalcev, katerih treninge je nadzorovalo pet trenerjev. V istem času so se v tem italijanskem trening centru pripravljali tudi nemški kanuisti, na čelu z olimpijskim prvakom Sebastianom Brendlom, nekaj madžarskih in čeških tekmovalcev ter tudi številni veslači, npr. nemški osmerec, češka olimpijska prvakinja in svetovna prvakinja z Bleda Miroslava Knapkova, švicarska ekipa in seveda vsi najboljši italijanski tekmovalci.

Zaradi zdravstvenih težav se priprav ni udeležil kajakaš Rok Kuk, lanskoletni evropski podprvak do 23 let na 1000 metrov, ki je moral izpustiti kar dobršen del treninga v zadnjem obdobju. "Za tekmovalno sezono to ni najboljše, ampak bom videl sproti, kako bo," je povedal Rok Kuk. Njegov sotekmovalec v kajakaškem dvojcu Lovro Leban pa je pogoje v Italiji uspel dobro izkoristiti in se zavzeto pripravljal na novo sezono. Z njegovim delom je bil zelo zadovoljen Jernej Župančič Regent, ki je opozoril tudi na napredek Simona Ovna. "Simon Oven se je kar približal Lovru, med mladinci pa je zelo hiter Alan Apollonio, ki mu sledi Matic Klobučar. Med kajakašicami, tu jih je le pet, je trenutno konkurenčna le Anja Osterman, vendar upam, da bomo v naslednjih dveh letih dohiteli kakovost in številčnost moške ekipe, saj prihajajo mlade kajakašice. Na teh pripravah smo že preizkušali prve kombinacije dvojcev za prihajajočo sezono, vendar je za odločitve še dovolj časa," je povedal Župančič Regent.

Sprinterji so priprave dodobra izkoristili, saj so opravili veliko količino treninga. Dva dni so trenirali štirikrat dnevno, trikrat na vodi in opravili še kondicijski trening, vsak tretji dan pa so dopoldne veslali dvakrat, popoldne pa imeli nekaj počitka. Prosti čas so izkoristili tudi za obisk bližnjega Rima, zadnji dan pa uživali v pikniku na plaži. Ob koncu meseca sprinterje čakajo še ene priprave v Italiji, tokrat v Pusianu.

Ne spreglejte