Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 9. 2009,
8.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 9. 2009, 8.35

8 let

Treningi pred SP več kot uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obdobje treninga slovenske ekipe pred svetovni prvenstvom v slalomu v Seu d' Urgelu se preveša v drugo polovico.

Do začetka prvenstva je so še štirje dnevi, ravno toliko pa je tudi še možnih treningov na tekmovalni progi.

Trening je vse od začetka tedna potekal odlično. Ker je francoska ekipa, ki si deli termin treninga s slovenskimi slalomisti prispela šele včeraj, je bilo na progi veliko prostora in s tem pogoji za delo še boljši. Tudi vreme je odlično, saj so temperature čez dan še prav poletne.

Z vzdušjem v ekipi in pogoji sta zadovoljna tudi Benjamin Savšek in Peter Kauzer, ki si tudi delita sobo, čas med treningi pa si krajšata z ogledi filmov. "Treningi potekajo po načrtih, tako da imam zelo dober občutek. Tudi pero je odličen 'cimer', tako da je vse OK," je nekaj vtisov strnil Benjamin.

Pero, ki bo v torek, dan pred otvoritvijo praznoval rojstni dan pa je dodal: "Počutje je odlično, poškodba rame se sanira, pa tudi sproščenosti ne manjka. Za enkrat je vse tako kot mora bit."

Ker je Seu d' Urgell le nekaj kilometrov od meje z Andoro je večji del ekipe tudi že opravil skoraj obvezni obisk nakupovalne meke. Tako bodo pred tekmovanjem misli zares usmerjene le v tekmovalni nastop.

Na prizorišču so od včeraj zbrane že vse ekipe, tako da je okrog proge že čutiti tisti pravi tekmovalni vrvež. Na prvenstvo so prijavljeni tekmovalci iz 60 držav, tokrat prvič tudi tekmovalke v kategoriji C-1 ženske. Tudi mesto že diha s tekmovanjem. Za kajakaško vzdušje so poskrbel tudi s postavitvijo pravih umetnin iz kajakov.

"Tekmovalci so v teh dneh še povsem sproščeni. Pričakujem, da bo nekaj več tekmovalne napetosti prisotno šele dan pred začetkom prvenstva. V tem trenutku vse potega po načrtu. Tudi organizatorji imajo očitno vse stvari pod nadzorom z izjemo video podpore, katero so najavili kot veliko inovacijo in pridobitev za ekipe. Slika z videa, ki je posnet z avtomatskimi kamerami, katere se sprožijo s pomočjo čipa, ki ga ima tekmovalec v startni številki ni dovolj kvalitetna in je ne bo možno optimalno uporabljati za analizo voženj. Zato smo se ekipe organizirale same in bomo s sodelovanjem vsaj osmih reprezentanc poskrbeli za izvedbo standardnega tehničnega videa, ki je bil v uporabi na zadnjih prvenstvih in olimpijskih igrah," pa je o trenutnem stanju na prizorišču svetovnega prvenstva povedal vodja ekipe Andrej Jelenc.

Ne spreglejte