Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bojan Tokič

Sreda, 2. 11. 2011, 16.19

8 let

Tokič kljub uvrstitvi kariere razočaran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič zadnje dni ni najboljše volje. Ob razočaranju nad lestvico, se ga je lotila tudi bolezen.

Čeprav se je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) povzpel na 25. mesto, kar je 20 mest višje kot na oktobrski in 13 mest višje od doslej njegove najboljše uvrstitve, je nad lestvico razočaran. "Moram priznati, da sem pričakoval nekaj mest višjo uvrstitev. Nisem vedel, da je polfinale evropskega prvenstva tako slabo ovrednoteno, to je še en nesmisel pravil, ki jih krojita svetovna oziroma evropska zveza. Za 11 zmag na evropskem prvenstvu sem prejel vsega 47 točk, kakšna neumnost je to, pove tudi dejstvo, da sem pred leti za zmago na svetovnem prvenstvu proti Korejcu Ryu Seung Mina dobil 48 točk, pa je bil Korejec na lestvici takrat na istem mestu, kot je danes Dimitrij Ovčarov, ki sem ga premagal v četrtfinalu evropskega prvenstva. Po drugi strani pa sem za poraz proti Jiriju Vrabliku na pro tour turnirju izgubil 24 točk. Pro tour turnirji in svetovna prvenstva so mnogo bolje ovrednoteni kot evropska prvenstva, pri tem ne vidim nobene logike," je razočaran dvakratni dobitnik bronaste kolajne iz Gdanska, ki je nad tem potožil tudi predstavniku Evropske namiznoteniške zveze (ETTU).

Ta je Novogoričana poklical zaradi nastopa na mastersu najboljših osmih evropskih igralcev, ki bo 6. in 7. decembra v St. Peterburgu. Čeprav je na lestvici med evropskimi igralci trenutno na devetem mestu, obstajajo možnosti, da na tem turnirju, na katerem mora poleg najboljših igralcev na lestvici nastopati tudi zmagovalec evropskega Top 12 Grk Kalinikos Kreanga, ki je na lestvici zdrsnil močno navzdol, vendarle zaigra.

"Zaenkrat sem prva rezerva, rekli so mi, da moram biti pripravljen, saj se še ne ve, ali bosta igrala Timo Boll in Michael Maze. Danec je menda že odpovedal novembrski svetovni pokal, veliko vprašanje pa je tudi, če bo igral evropski prvak. Nastop na mastersu bi bila zame velika čas, ne glede na vse, pa je častno tudi moje 25. mesto na svetovni lestvici. Presegel sem mejnik in moram biti ponosen," je dejal igralec Saarbrückna, ki pa zaradi močnejšega prehlada zadnje prvenstvene tekme ni odigral.

Tokič je že naredil okviren načrt za začetek naslednje sezone. Zaenkrat še ne ve, ali jo bo 17. januarja začel s pro tour turnirjem na Madžarskem, ali teden pozneje z mednarodnim odprtim prvenstvom Slovenije v Velenju: "V Velenju bom zagotovo igral, ravno tako v Katarju, za Madžarsko pa se še nisem odločil. Zagotovo pa bom februarja nastopil na evropskem turnirju Top 12, saj me do decembra, ko se delijo povabila, ne more več nihče prehiteti, ker ni nobenih turnirjev."

Ne spreglejte