Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 11. 2021,
18.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tjaša Vozel

Torek, 2. 11. 2021, 18.30

2 leti, 5 mesecev

EP v plavanju, Kazan

Tjaša Vozel na evropskem prvenstvu do 16. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tjaša Vozel | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka Tjaša Vozel je na evropskem prvenstvu v Kazanu osvojila 16. mesto. V polfinalu na 100 m prsno je dosegla drugi najboljši izid v sezoni 1:06,92. V predtekmovanju je bila Vozlova z 1:06,28 še bistveno hitrejša.

"Z nastopom v polfinalu, po dolgem času na veliki tekmi, sem kar zelo zadovoljna," je po nastopu povedala Tjaša Vozel, za katero je to že deveto tovrstno prvenstvo po vrsti. "Bilo je nekoliko bolj na silo kot zjutraj, malenkost več napak, predvsem pri tretjem obratu, kjer se mi podvodni zaveslaj ni povsem izšel. Skratka, drobne malenkosti, ki jih je treba popraviti. Pod črto pa ... Sem zadovoljna, ker je polfinale na EP vseeno dober rezultat," je dodala Vozlova, ki jo tretji dan prvenstva čaka še nastop na 200 m prsno.

Prvi med Slovenci je tekmo na 400 metrov prosto odprl mladi plavalec Sašo Boškan in s 3:46,26 zasedel 20. mesto. Za lastno najboljšo znamko je triglavan zaostal za 28 stotink sekunde, kar je za jutranje plavanje zelo soliden dosežek.

Z osebnim rekordom 25,10 na 50 metrov prosto je dobro formo potrdila tudi Janja Šegel. Na koncu je zasedla 27. mesto, do polfinala pa ji je v zgoščeni konkurenci zmanjkalo 35 stotink sekunde. Močnejša disciplina Ravenčanke bo stometrska razdalja.

Za pričakovanji je le nastop mlade Daše Tušek. Ravenska plavalka je na 800 metrov prosto s časom 8:38,72 sicer zasedla 15. mesto in potrdila reprezentančni status. Ne gre pa spregledati, da bi se z dobrim plavanjem, približati bi se morala svoji najboljši znamki, prvič v karieri lahko zavihtela tudi v finale EP.

"Imamo dve uvrstitvi do 16. mesta, Daša Tušek, je bila 15. na 800 m prosto, Tjaša Vozel pa 16. na 100 m prsno. Imamo 20. mesto Boškana na 400 m prosto in 27. mesto Janje Šegel na 50 m prosto, z novim osebnim rekordom. To je približno to, kar smo za prvi dan prvenstva tudi pričakovali in napovedovali. Prvenstvo bo še dolgo in že jutri so nove priložnosti za dokazovanje. Gremo dalje," je prvi dan pokomentiral selektor Gorazd Podržavnik.

V sredo bodo nastopili trije slovenski reprezentanti. Na 200 metrov delfin se bo predstavila Mariborčanka Katja Fain, ki je letos v tej disciplini že dosegla nov slovenski rekord. Peter John Stevens bo plaval na 100 metrov prsno, v disciplini, v kateri je pred dnevi na svetovnem pokalu v istem bazenu že dosegel odmeven izid, Šeglovo pa čaka nastop na 100 metrov mešano.

Ne spreglejte