Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2022,
14.17

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Forbes Tiger Woods

Sobota, 11. 6. 2022, 14.17

1 leto, 10 mesecev

Tiger Woods je postal milijarder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tiger Woods | Tiger Woods se je pridružil Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu v društvu "športnih" milijarderjev. | Foto Guliverimage

Tiger Woods se je pridružil Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu v društvu "športnih" milijarderjev.

Foto: Guliverimage

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods je po podatkih Forbesa postal milijarder. S tem je postal tretji športnik, ki ima premoženje ocenjeno na najmanj milijardo dolarjev (950 milijonov evrov).

Pred njim je to najprej uspelo nekdanjemu košarkarskemu zvezdniku Michaelu Jordanu in zdajšnjemu lastniku ekipe Charlotte Hornets v severnoameriški ligi NBA. Pretekli teden se mu je v tem ekskluzivnem klubu pridružil še vedno aktivni zvezdnik lige NBA LeBron James.

Tigerju Woodsu je ta finančni mejnik uspel kljub temu, da je po poročanju številnih ameriških medijev zavrnil celo devetmestno številko zelencev, da se pridruži seriji golfa LIV.

Greg Norman, direktor novoustanovljene golfske serije, ki je nastala s finančno podporo Savdske Arabije in konkurira PGA, je za Washington Post pred časom dejal, da so Woodsu ponudili visoko v devetmestno številko, da bi zaigral v seriji LIV, a je 46-letni Američan ponudbo zavrnil.

Večino bogastva je pridobil s sponzorskimi pogodbami ter vlaganjem na druga področja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Večino bogastva je pridobil s sponzorskimi pogodbami ter vlaganjem na druga področja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Forbes je na spletni strani zapisal, da Woodsove denarne nagrade predstavljajo manj kot deset odstotkov premoženja, večino bogastva pa je pridobil s sponzorskimi pogodbami ter vlaganjem na druga področja.

Obenem pri rasti njegovega premoženja ni zanemarljiv niti vpliv, ki ga je imel 15-kratni zmagovalec majorjev na gledanost golfa. Ta še naprej peša, ko Woodsa ni na startni listi. Nastopil ne bo niti na prihajajočem majorju, OP ZDA med 16. in 19. junijem.

Woods je mesto največjega zaslužkarja držal kar deset let zapovrstjo do leta 2012, med najbolje plačanimi športniki pa je ostal tudi po nekaterih škandalih in prometnih nesrečah. Tako je v zadnjih 12 mesecih, četudi je okreval po hudi prometni nesreči in komaj kdaj zaigral na turneji, zaslužil kar 68 milijonov ameriških dolarjev (64,6 milijona evrov).

Ne spreglejte