Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2013, 16.19

8 let

Težek žreb za Novo KBM, ugoden za Kamničane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropska odbojkarska zveza CEV je objavila žreb za prihodnjo sezono v pokalu CEV in Challenge. Nova KBM Branik se bo v drugem krogu pokala CEV pomerila s švicarsko ekipo Volley Köniz.

V žrebu so sodelovale tudi obe ekipi Calcita Volleyball. Kamničanke v drugem krogu čaka obračun z ekipo Franches-Montagnes, medtem ko se bodo Kamničani pomerili z Jedinstvom iz Brčkega.

Z današnjim žrebom so bili nekoliko manj zadovoljni v taboru Nove KBM Branika, kajti v drugem krogu pokala CEV bodo slovenske državne prvakinje igrale proti ekipi Volley Köniz, ki je v švicarskem prvenstvu osvojila tretje mesto. Če so Švicarke realno premagljive, mariborske odbojkarice veliko težje delo čaka v tretjem krogu, pa čeprav Uraločka iz Jekaterinburga ni več tako močna, kot je bila pred leti, ko je kot po tekočem traku osvajala evropske lovorike. ''Dokler sami ne bomo natančno vedeli, s kakšno ekipo bomo štartali v novo sezono in v kakšni zasedbi bodo Švicarke, je težko karkoli napovedovati. Bolj konkretni v svojih napovedih bomo lahko septembra, še bolj pa oktobra,'' je bil kratek v svojem komentarju žreba trener Nove KBM Branika, Bruno Najdič. Mariborčanke bodo proti Švicarkam prvo tekmo drugega kroga pokala CEV igrale v svoji dvorani, v času od 22. do 24. oktobra, povratno tekmo pa teden dni pozneje v Könizu.

Marko Brumen: Prebijemo se lahko do četrtfinala

Bolj zadovoljni so v taboru Calcit Volleyballa, kar še zlasti velja za moški del ekipe, ki bo s tekmovanjem začel v drugem krogu, njihov nasprotnik pa bo Jedinstvo iz Brčkega. Ker bo povratna tekma v Kamniku, so možnosti kamniških odbojkarjev, da se uvrstijo v tretji krog tekmovanja še toliko večje. V primeru zmage proti drugouvrščeni ekipi prvenstva BiH in njenega aktualnega pokalnega zmagovalca, bi se odbojkarji Calcita v tretjem krogu pomerili z boljšim iz dvoboja Graz – Kapošvar, ki sta tudi ekipi, ki bi se ju dalo premagati. V četrtfinalu pokala Challenge bi se nato najverjetneje srečali z italijanskim A-1 ligašem Latino, s katero bi igrali tudi v minuli sezoni, le da v pokalu CEV, vendar so nato v zlatem nizu morali priznati premoč Posojilnice Doba. ''Reči moram, da nam je bil žreb kar naklonjen, saj so tako Jedinstvo iz Brčkega kot Graz ali Kapošvar realno premagljivi, vendar bo to odvisno tudi od tega, kako močno ekipo nam bo uspelo sestaviti. Za zdaj iščemo še enega organizatorja igre, sprejemalca in predvsem močnega korektorja. Če bomo v tem iskanju uspešni, se v pokalu challenge lahko prebijemo do četrtfinala,'' je žreb v Luksemburgu komentiral trener moške ekipe Calcita, Marko Brumen.

"Znano mi je, da je naša ekipa s Franches-Montagnesom igrala že v minuli sezoni in da je zmagala, toda v tem trenutku niti mi ne vemo, v kakšni zasedbi bomo krenili v novo sezono, niti ne vemo, kako močno ekipo bodo v njej imele Švicarke. Na roke nam ne gre to, da bo prva tekma v Kamniku, toda če nam bo uspelo realizirati tisto, kar načrtujemo, se lahko nadejamo preboja v tretji krog pokala challenge,'' meni Gašper Ribič, ki bo v prihodnji sezoni vodil slovenske pokalne zmagovalke. V primeru napredovanja v tretjem krogu čaka boljša ekipa iz para Arubis Hamburg in Doprastav iz Bratislave. V pokalu Challenge bodo v obeh konkurencah prve tekme drugega kroga od 10. do 12. decembra, povratne pa teden dni pozneje.

Ne spreglejte