Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
21.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Petkovšek Sašo Bertoncelj Alen Dimic Rok Klavora

Torek, 16. 4. 2013, 21.27

7 let, 12 mesecev

Telovadci komaj čakajo začetek kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška gimnastična vrsta je že od sobote na prizorišču evropskega prvenstva v Moskvi. Treningov in preizkusa orodij je konec, že v sredo telovadce čaka prvi preizkus - kvalifikacije.

Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic in Rok Klavora že komaj čakajo, da se prvenstvo stare celine začne. Slovenski telovadci bodo v sredo vsi tekmovali v drugi skupini, ki bo nastope začela ob 14. uri po lokalnem času. Dimic se bo predstavil na vseh šestih orodjih; nastope bo začel na preskoku, že na bradlji pa se mu bo pridružil Petkovšek. "Na ponedeljkovem uradnem treningu, generalki za tekmo, mi ni šlo najbolje, saj je bradlja nek povsem nov Spiethov model in se odziva drugače, kot sem vajen. Imam težave pri mojih ključnih prvinah točih, tako da bom moral na tekmovanju biti na to še posebej pozoren. Vse ostalo mi je šlo dobro, le pri seskoku mi malo zmanjkuje moči. Malo več pozornosti bo treba, pa bo za kvalifikacije dovolj," je zvečer pred tekmo dobro razpoložen povedal Petkovšek, ki ima z evropskih prvenstev že devet kolajn, od tega štiri zlate.

Tudi Bertoncelj se tekme na konju z ročaji že močno veseli. "ukaj v Moskvi ni nič drugače, kot je na vsaki drugi veliki tekmi. Dnevi pred tekmo so namenjeni spoznavanju orodja in prilagajanju na dvorano, v bistvu pa le nekako zabijaš čas in čakaš na tekmo. Vse je precej umirjeno, saj smo tukaj res dobra ekipa in se imamo prav luštno," je uvodoma povedal Škofjeločan, ki mu je šel uradni trening dobro od rok: "S treninga v trening mi gre bolje, počutim se vedno boljše in upam na najboljši nastop prav tukaj. Pričakovanja so visoka, a nekako se skušam z njimi čim manj obremenjevati. Treba bo narediti lepo vajo, takšno, kot na treningih, pa bo šlo brez težav." Bertoncljev "cimer" v sobi je Klavora, ki bo na letošnjem prvenstvu tekmoval le na parterju, kjer se je na zadnji tekmi svetovnega pokala pred EP povzpel na oder za zmagovalce. "Te dni smo pridno trenirali. Na uradnem treningu mi sicer ni šlo povsem po načrtih, a bolje šok na treningu kot šok na tekmi. Zdaj vem, kaj lahko pričakujem, in komaj že čakam tekmo," je dan pred kvalifikacijami v Moskvi razmišljal Klavora.

Največkrat se bo jutri na orodje povzpel Dimic, ki ga čaka celoten mnogoboj. Tudi on je pritrdil "cimru" Petkovšku, da je bradlja drugačna, kot so je telovadci vajeni. "Bradlja je nova. Res je, težko je delati, ker se ti roka kar odpira. Ne vem, ali je samo midva z Mitjo ne znava namazati ali je res tako čudna?" je v smehu dejal Dimic in dodal: "Meni je uradni trening odlično uspel in komaj že čakam na tekmo." Kvalifikacije se bodo v sredo začele ob 10. uri po lokalnem času, slovenski telovadci bodo nastope začeli ob 14. uri, ob 17.30 bo slovesno odprtje prvenstva, vse pa bo dokončno znano po 21. uri, ko bodo kvalifikacijske nastope opravili vsi telovadci.

Ne spreglejte