Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
19. 6. 2015,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašper Ribič Calcit Volleyball

Petek, 19. 6. 2015, 19.28

8 let

Tamara Borko se poslavlja od aktivnega igranja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyballa, ki bodo v novi sezoni igrale tudi v ligi prvakinj, še niso v popolnosti zapolnile svojih vrst.

Za zdaj sta prišli Tina Grudina iz Go Volleyja in Kaja Turk iz ljubljanskega Vitala, poslovila pa se je Tamara Borko, ki bo končala svojo kariero.

V teh dneh ima predsednik Calcit Volleyballa Gregor Hribar, ki je na začetku tega tisočletja z moško ekipo trikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat pa je na evropsko prvenstvo popeljal tudi slovensko reprezentanco, polne roke dela, saj je treba sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna v najmočnejši evropski ligi.

Za zdaj sta novinki le dve, prav tako je znano, da v klubu ostajajo korektorica Urška Igličar, na mestu proste igralke bosta Meta Jerala in Ana Katarina Hribar, sprejemalka Petra Vrhovnik, na blokerskem mestu ima že podpisano pogodbo tudi reprezentantka Elena Kučej.

"Odprtih je še nekaj igralnih mest. Na mestu organizatorke igre smo blizu dogovora z Mojco Božič, ob njej pa računamo na še eno tujko, tako kot tudi na mestu korektorice in sprejemalke. V bloku računamo, da se bomo dogovorili s še eno slovensko reprezentantko, v igri je tudi Maja Forštnarič," je povedal predsednik Kamničanov.

Kamničanke so po koncu sezone ostale brez Lane Ščuke, ki bo kariero nadaljevala v Modeni v italijanski ligi A-1. Prav tako v ekipi ne bo več Mekane Barnes, Zale Kranjc in Klare Kregar, ki se bo pridružila drugi ekipi.

Po dveh letih uspešnega igranja pa kamniške vrste zapušča kapetanka ekipe Tamara Borko. "Sem tik pred koncem študija, dobila pa sem ponudbo za zaposlitev, s katero bom sicer še vedno vezana na šport, vendar sem se odločila, da bom končala svojo igralsko kariero. Igrati v ligi prvakinj bi bil seveda velik izziv, toda po drugi strani bi bila s svojo višino na svojem igralnem mestu težko konkurenčna najboljšim igralkam na svetu, s klopi pa bi vseeno težko spremljala tekme. V Kamniku sem preživela dve čudoviti sezoni in upam, da bodo moje soigralke uspešne tudi v novi sezoni," je ob slovesu iz Kamnika dejala Borkova.

Trener ekipe ostaja Gašper Ribič, njegov pomočnik bo še naprej Aljoša Jemec.

Ne spreglejte