SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švara je pripravil fante za četveroboj

1

termometer

Na Notranjskem je bila na dvodnevnem treningu naša reprezentanca dečkov, ki bo konec tedna nastopila na četveroboju v Italiji.

Selektor Pavle Švara je preveril, kako so ta čas, po državnem prvenstvu v igri v krog v Sv.Antonu nad Koprom, pripravljeni reprezentanti Jaka Kosirnik, Primož Majc, Miha Božič, Mitja Kobal, Luka Urh in Tilen Mahne, ki bodo igrali z vrstniki iz Hrvaške, Italije in Francije v Loanu. Kaj pravi Švara?

"Fantje so tri dni zapored naporno trenirali in igrali, kar se jim je zadnji dan precej poznalo in so bili vidno utrujeni, tudi zaradi pripeke na postojnskem balinišču. Lahko trdim, da so po kakovosti prikazene igre precej enakovredni in ni nikogar, ki bi posebej izstopal. Vseeno pa sem se že odločil za postavo za prvo tekmo četveroboja. Seveda še ne vemo, s kom bomo igrali najprej, od tem bo odločal žreb," pravi Švara.

Tako lahko pričakujemo, da bosta Majc in Božič zanesljivo udeleženca v štafeti, Tržičan tudi v hitrostnem zbijanju, ki bi moral zadeti nekaj več kot 25 krogel s treninga. V natančnem bosta poskušala Urh in Kosirnik zbrati čim več točk in seveda premagati tekmeca. Kar zadeva klasične discipline, naj bi bila naša dvojica Kosirnik – Mahne (rezerva Majc), v klasični igri Urh in Kobal, mesto v bližanju in zbijanju v krog pa je tako ali tako rezervirano za državnega prvaka v tej disciplini, člana Planine Petrič Miho Božiča.

Naše reprezentanca se bo proti Loanu v Savoni odpravila v petek zjutraj, zvečer bo žreb parov 1.kroga. Prva dvoboja bosta v soboto ob 9.uri, druga že popoldan ob 15.30, zadnji krog bo v nedeljo ob 9.uri. Lani v Postojni je slovenska reprezentanca osvojila prvo mesto s tremi zmagami, zanjo so že igrali Jaka Kosirnik, Primož Majc in Mitja Kobal. Največ sprememb je tokrat v italijanski reprezentanci, saj je od lani ostal le Mana, med Francozi Albelfo in Barthet, med Hrvati pa Jermaniš in Čubela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin