Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

floorball

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 18.37

8 let

Sredi Tivolija češko-madžarsko slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tridnevni praznik floorballa v dvorani Tivoli je postregel s kakovostnimi boji v športu, ki je vse bolj priljubljen tudi pri nas. Pri dekletih so se naslova veselile Madžarke, pri moških Čehi.

Mala dvorana Tivoli je med petkom in nedeljo gostila obračune v floorballu. Za prestol pestrega tradicionalnega turnirja Ljubljana Open, ki ga je FBK Olimpija organiziral v sodelovanje z Mestno občino Ljubljana, se je bojevalo 21 klubov iz osmih evropskih držav.

Finale v ženski konkurenci je tokrat minil brez slovenske udeležbe, saj sta se edini prijavljeni slovenski ekipi ŠDMH Zverine in Olimpija pomerili v bitki za tretje mesto, to je po kazenskih strelih pripadlo Zverinam. Gledalci so v boju za krono videli madžarsko-nemški obračun med Phoenix Fireball SE in FC Stern München. Suvereno, s kar 6:0, so slavile Madžarke, ki so po treh letih končale slovensko žensko prevlado na vrhu in po letu 2008 na vrh nežnejše konkurence spet izpisale ime naše vzhodne sosede.

Veliko bolj tesno je bilo v presenetljivem moškem finalu, v katerem so imeli, tako kot lani, glavno besedo Čehi in Finci. Rezultat med člani moštva iz dežele piva Polemanej Mixer in člani ekipe Hakunila Pirates iz dežele tisočerih jezer je bil po rednem delu izenačen, o zmagovalcu je tako odločala loterija. Po njej so se prvega mesta na 12. tradicionalnem turnirju veselili Čehi. Tretje mesto si je priigrala lanska zmagovalna ekipa VKTP, ki je s 3:1 premagala moštvo IBK Ježek.

Nasvidenje na 13. turnirju

Najboljši vratar prihaja iz finske ekipe Hakunila Pirates Anders Westerholm, najboljši strelec pa je član tretjeuvrščene VKTP Iiro Liede. Med dekleti se je med vratnicama najbolje izkazala Nemka Sabine Weinrich, med strelkami pa Madžarka Eszter Fodor.

Organizatorji si za prihodnji turnir, ki bo 13. po vrsti in naj bi ga pripravili v enakem obdobju, želijo privabiti še kakšno ekipo iz države, ki na turnirju še ni sodelovala.

Ne spreglejte