Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2018,
11.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Steven Lopez Taekwondo kazen spolna zloraba

Sobota, 8. 9. 2018, 11.40

5 let, 7 mesecev

Steven Lopez

Olimpijskemu prvaku zaradi spolnih zlorab dosmrtni suspenz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Steven Lopez | Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe.  | Foto Reuters

Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe.

Foto: Reuters

Dvakratni olimpijski ter petkratni svetovni prvak v taekwondoju Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe. Po štirimesečni obsežni preiskavi je center Lopezu izrekel prepoved tekmovanj do konca življenja. Devetintridesetletnik ima možnost pritožbe.

Kot poroča dnevnik Houston Chronicle, je športnik obtožen, da je imel leta 2000 spolne odnose s 14-letno osebo, h kateri je pristopil, ko je imela komaj deset let. Poleg tega sta Steven Lopez in njegov brat Jean Lopez vpletena še v eno afero spolne narave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Številni nekdanji taekwondojisti, ki jih je treniral Jean Lopez, so proti ameriški zvezi za taekwondo in olimpijskemu komiteju (USOC) maja vložili tožbo, v kateri Jeana Lopeza bremenijo, da je ob koncu devetdesetih let in začetku 2000, ko je bil v vodstvu ekipe ZDA, zlorabljal tekmovalce. V tožbi med drugim piše, da "športniki niso imeli druge izbire, kot da popustijo spolnim zahtevam bratov Lopez, sicer bi jih izključila iz reprezentance".

Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja. | Foto: Reuters Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja. Foto: Reuters

Nassar do smrti za zapahi

Ta afera sledi škandalu Nassar, ko je zdravnik ameriške ženske gimnastične reprezentance, najuspešnejše na svetu, dolga leta zlorabljal mlada dekleta pod pretvezo zdravniških pregledov. Štiriinpetdesetletni Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja.

Preberite še:

Petrix Barbosa
Sportal Nove obtožbe spolnega nadlegovanja v gimnastičnih krogih

 

Ne spreglejte