SiolNET. Sportal Drugi športi
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Steven Lopez

Olimpijskemu prvaku zaradi spolnih zlorab dosmrtni suspenz

0,32

termometer

Steven Lopez
Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe. Foto: Reuters

Dvakratni olimpijski ter petkratni svetovni prvak v taekwondoju Steven Lopez si je prislužil dosmrtni suspenz ameriškega centra za varni šport, potem ko je postalo znano, da je bil vpleten v spolne zlorabe. Po štirimesečni obsežni preiskavi je center Lopezu izrekel prepoved tekmovanj do konca življenja. Devetintridesetletnik ima možnost pritožbe.

Kot poroča dnevnik Houston Chronicle, je športnik obtožen, da je imel leta 2000 spolne odnose s 14-letno osebo, h kateri je pristopil, ko je imela komaj deset let. Poleg tega sta Steven Lopez in njegov brat Jean Lopez vpletena še v eno afero spolne narave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Številni nekdanji taekwondojisti, ki jih je treniral Jean Lopez, so proti ameriški zvezi za taekwondo in olimpijskemu komiteju (USOC) maja vložili tožbo, v kateri Jeana Lopeza bremenijo, da je ob koncu devetdesetih let in začetku 2000, ko je bil v vodstvu ekipe ZDA, zlorabljal tekmovalce. V tožbi med drugim piše, da "športniki niso imeli druge izbire, kot da popustijo spolnim zahtevam bratov Lopez, sicer bi jih izključila iz reprezentance".

Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja. Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja. Foto: Reuters

Nassar do smrti za zapahi

Ta afera sledi škandalu Nassar, ko je zdravnik ameriške ženske gimnastične reprezentance, najuspešnejše na svetu, dolga leta zlorabljal mlada dekleta pod pretvezo zdravniških pregledov. Štiriinpetdesetletni Nassar je bil zaradi zlorab, ki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, letos obsojen na tri zaporne kazni in bo ostal za zapahi do konca življenja.

Preberite še:

Petrix Barbosa Sportal Nove obtožbe spolnega nadlegovanja v gimnastičnih krogih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin