Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
19.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 11. 5. 2013, 19.18

8 let, 5 mesecev

Špiku tretje mesto na regati v Essnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenski veslač Luka Špik je na močni mednarodni veslaški regati v Essnu osvojil tretje mesto za finalistoma lanskih olimpijskih iger v skifu Nemcem Marcelom Hackerjem in Britancem Alenom Campbellom.

V slabem vremenu in močnem nasprotnem vetru so si veslači že v uvodu priborili svoje pozicije. Nemec Hacker se je že po 500 metrih presenetljivo otresel prvega favorita Campbella, bronastega iz Londona, pa tudi Špik v uvodu ni zdržal silovitega starta. Campbell se je Špika, ta je za Hackerjem zaostal osem sekund, za Britancem pa pet, "znebil" v tretjih 500 metrih.

"Essen zna biti zanimiv zaradi težkih pogojev in tudi letos sta za to poskrbela močan nasprotni veter in visoki valovi. Z nastopom nisem povsem zadovoljen, saj sem se na valovih bolj ukvarjal sam s sabo, kot s tekmeci. Pogoji so bili seveda za vse enaki, a je bilo tokrat bolj glavno vprašanje, kdo se v teh pogojih najbolje znajde. Smo pač na prostem, tudi to je del veslanja in taki pogoji so lahko tudi na svetovnem prvenstvu. Sama tekma se je odločila že kmalu, Hacker je hitro ušel, sam sem se nato še nekaj časa ukvarjal s Campbellom," je po tekmi v Nemčiji povedal Luka Špik.

Pod drobnogledom je bil tudi slovenski dvojni četverec, ki pa je bil daleč od načrtov in pristal na petem mestu. V ospredju sta se za prvo mesto spopadla čolna iz Hrvaške in Velike Britanije, uspešnejši pa so bili naši južni sosedje, v boju za bron pa so Poljaki ugnali Nizozemce. Motil je predvsem velik zaostanek Slovenije, ki je za prvima zaostala neverjetnih 22 sekund, za tretjima pa 15.

Peta mesta so osvojili tudi lahki veslač Rajko Hrvat ter lahki dvojni dvojec Jure Cvet/Matevž Malešič ter skifistka Anja Šešum v kategoriji do 23 let.

Ne spreglejte