Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 5. 2009,
22.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 14. 5. 2009, 22.42

8 let

Smola in poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu izgubila proti Franciji z 1:3.

Za dodatno motivacijo naših deklet je pred tekmo poskrbel domači selektor Fabrice Vial, ki je za domače medije izjavil, da je po njegovem skalp Slovenk na tem turnirju zanj samoumeven. Naše so kot odgovor na to začele silovito in s šikom Karmen Kočar in asom Katje Jontes povedle z 2:0. Domačinke so sicer ustavile nalet in izenačile na 2:2, vendar se naše niso predale in z odlično igro v polju povedle s 5:2. Ekipi sta se nato vse do konca niza izmenjavali v vodstvu. Prvo zaključno žogo (24:23) so si priigrale Francozinje, vendar jo je izničila Maja Guštin z uspešnim napadom, kasneje pa tudi odlično servirala. Katja Jontes je nato domačinke dvakrat zaustavila z blokom in naše so se veselile zmage v prvem nizu s 26:24.

Po izgubljenem prvem nizu je francoski selektor napravil nekaj menjav, na klop potegnil Bauerjevo in Cammarajevo ter na igrišče poslal Soullardovo in kapetanko Anno Rybaczewski, kar se je v nadaljevanju izkazalo za dobro potezo. Tudi drugi niz so naše sicer začele silovito, žal pa si je v uvodu drugega niza Anja Zdovc poškodovala gleženj in ni več mogla pomagati soigralkam. Kako huda je poškodba, bosta pokazala šele rentgensko slikanje in ultrazvok.

Na sprejemu jo je zamenjala Monika Potokar, poškodba Zdovčeve pa je naše očitno vrgla iz tira, saj so dekleta delala kar nekaj napak pri začetnih udarcih in tudi v napadu. Francozinje so si tako priigrale prednost in dobile niz.

Izenačen začetek tretjega niza ni napovedoval prave male katastrofe slovenske izbrane vrste. Francozinje so prvič občutneje povedle s 6:3, po prvem tehničnem odmoru pa so slovenske odbojkarice padle v vseh elementih igre, kar je bila posledica izgubljenega drugega niza. Francozinje so začele igrati svojo igro, obenem pa izkoristile dejstvo, da naše niso več delovale stabilno. Nič več ni pomagalo, tudi selektorjevi odmori ne ... Visoko izgubljen tretji niz za Slovenijo.

V četrtem nizu so z dvema uspešnima napadoma ponovno povedle domačinke, vendar so naše hitro odgovorile z dvema uspešnima napadoma in izenačile. Toda preveč napak pri začetnih udarcih je pomenilo, da so Francozinje na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Pri 11:6 je v igro namesto Maje Guštin vstopila Vesna Vardič, kar pa ni prineslo preobrata, saj so Francozinje še naprej držale niti igri v svojih rokah. Naše so se sicer uspele približati na 13:15, toda igra tako pri sprejemi kot tudi pri bloku in začetnih udarcih ni bila več taka kot na začetku srečanja, tako da so Francozinje prednost uspele povečati in obdržati do končnih 25:20.

Ne spreglejte