Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2022,
16.45

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 11. 2022, 16.45

1 leto, 5 mesecev

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek prvenstvo zaključuje z bronasto kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Franček Gorazd Tiršek | Slovenski strelec Franc Gorazd Tiršek se s svetovnega prvenstva vrača z bronasto medaljo.  | Foto Vid Ponikvar

Slovenski strelec Franc Gorazd Tiršek se s svetovnega prvenstva vrača z bronasto medaljo.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na svetovnem prvenstvu v parastrelstvu v Al Ainu v svojem zadnjem nastopu osvojil bronasto medaljo. Z zračno puško v ležečem položaju je zaostal le za Ukrajincem Vasilom Kovalčukom in Indonezijcem Bolom Triyantom. V prvih dveh nastopih na SP je bil Tiršek dvakrat četrti.

Franček Gorazd Tiršek se je danes iz predtekmovanja v finale najboljše osmerice uvrstil s tretjim dosežkom. Tudi v finalu je bil ves čas na mestih, ki prinašajo medalje, na koncu pa je bil tretji in tako dobil bronasto medaljo, prvo na letošnjem tekmovanju. Je pa najboljši slovenski parastrelec za las ostal brez kvote za paraolimpijske igre v Parizu 2024, za tak dosežek mu je zmanjkalo 0,1 kroga.

V Združenih arabskih emiratih še do 18. novembra poteka SP v parastrelstvu. Slovenske barve letos zastopata dva strelca invalida, poleg izkušenega paraolimpijca Tirška še Anton Bavec. Ekipo vodita trenerja Andreja Gorjup in Renato Šterman.

Tiršek je za začetek z zračno puško v stoječem položaju po dodatnem strelu bronasto medaljo izgubil za 0,1 kroga. Četrti je bil nato tudi na tekmi s puško malega kalibra na 50 metrov leže.

Bavec je na SP nastopil z zračno pištolo in imel 43. izid kvalifikacij.

Letošnje SP je za parastrelce že deveto takšno tekmovanje, prvo je potekalo leta 1994 v avstrijskem Linzu, kjer je prvo medaljo za Slovenijo osvojil zdaj že tekmovalno upokojeni Franc Pinter. Slednji je tudi sicer najuspešnejši slovenski strelec na SP, saj je v dolgi karieri osvojil več medalj, tudi nekaj zlatih, v zadnjih letih pa je vse bolj uspešen tudi Tiršek.
Ne spreglejte