Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2015,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 18. 6. 2015, 12.48

8 let

Slovenski selektor zapušča najuspešnejši ženski odbojkarski kolektiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Bruno Najdič se po sedmih letih poslavlja od mesta prvega trnerja najuspešnejšega ženskega odbojkarskega kluba v Sloveniji, Nove KBM Branik.

Nekoč odličen odbojkar in reprezentant se je namreč odločil zapustiti mesto prvega trenerja članske ekipe Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, saj meni, da je napočil čas, da dirigentsko palico prevzame še kdo drug.

Nedvomno bo njegovo ime v zgodovini Odbojkarskega kluba Nova KBM zapisano z veliki črkami, saj se z uspehi delovanja v tem klub postavlja ob bok velikima trenerskima imenoma, kot sta Edi Dolinšek in Dragutin Baltić. V sedmih letih je z ekipo osvojil pet naslovov državnih prvakinj, štiri naslove pokalnih zmagovalk in prav toliko naslovov še v srednjeevropski ligi. V letošnji sezoni je resda zmanjkalo nekaj malega za osvojitev vseh treh zvezdic, a je v svojo zbirko vseeno dodal naslova pokalnih zmagovalk in srednjeevropske lige. Da gre za izvrstnega odbojkarskega strokovnjaka potrjuje tudi dejstvo, da je ob Dragutinu Baltiču in Tilnu Kozamerniku tretji trener, ki mu je v Sloveniji uspelo osvojiti naslov državnega prvaka tako v ženski kot tudi v moški konkurenci.

"Odstopi in menjave trenerja so pač del trenerskega življenja, ki pa niso zmeraj povezani tudi z uspehi ali neuspehi. S klubom sem imel pogodbo do konca letošnje sezone, prenehanje sodelovanja pa je bilo povsem sporazumno," pravi Najdič, ki je še nadaljeval: "Sedem let delovanja z eno ekipo je zagotovo dolga trenerska doba. V čast mi je bilo sodelovati s klubom, kot je Odbojkarski klub Nova KBM Branik, in delovati v njem. Še naprej bom ostal privrženec tega kluba," o svojem preteklem delovanju razmišlja Mariborčan, ki bo jeseni slovensko žensko reprezentanco vodil na prvem zgodovinskem evropskem prvenstvu.

Že pred Najdičem je mariborski ekipi uešl še en pomemben člen stokovnega štaba. Matjaž Hafner, dozdajšni pomočni Najdiča tako pri Braniku kot reprzeentanci je pred dnevi postal prvi trener Posojilnice Dob, ki jo je nazadnje vodil Luka Slabe.

Ne spreglejte