SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski padalci ponovno na svetovnem prestolu!

4

termometer

Slovenska padalska ekipa v skokih na cilj v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salklič, Borut Erjavec in Domen Vodišek se je ponovno povzpela na svetovni prestol.

V Dubaju so slovenski skakalci tako ponovili uspeh izpred štirih let, ko so v Lučencu na Slovaškem prav tako osvojili najžlahtnejše odličje.

Izjemno razburljivo in negotovo tekmovanje je bilo odločeno v zadnji seriji, pred katero so Slovenci zaostajali za Rusi, čeprav so naši polovico tekme vodili, v zadnjem skoku pa ga je zadnji ruski padalec polomil in naslov je odšel v Slovenijo.

Slovenci prvenstva sicer niso začeli najboljše, po prvi seriji so bi daleč zadaj, toda z bogatimi izkušnjami, predvsem pa z bogatim znanjem so se zbrali, se iz serije v serijo po lestvici vzpenjali in se povzpeli na prvo mesto, a le do sedme serije. Po njej so morali vodstvo prepustiti večnim tekmecem Rusom, a so padalci iz največje države na svetu podlegli pritisku in naslov odhaja v Slovenijo.

"Bilo je zelo zahtevno in razburljivo, toda na koncu smo uspeli unovčiti naše bogate izkušnje in znanje, a tudi brez kančka sreče se tokrat ne bi izšlo. Vsekakor smo izredno veseli in zadovoljni, kajti zmagati v tako močni konkurenci (na SP je nastopilo 39 držav v skokih na cilj, op. p.) ni ravno enostavno, zato je naslov še toliko več vreden. Naslov, ki smo ga dosegli na kar dramatičen način, se je po štirih letih vnovič vrnil v Slovenijo, do odločitve pa je prišlo v zadnjem skoku, potem ko smo se morali zaradi slabše prve serije iz ozadja prebijati naprej. V nadaljevanju smo pokazali visok nivo in mislim da smo si naslov povsem zaslužili," je vtise po osvojitvi ekipnega naslova strnil član zlate padalske reprezentance Uroš Ban.

Svetovnega prvenstva pa še ni konec in tudi sanj o morda še kakšnem odličju ne. V obeh posamičnih konkurencah, moški in ženske, sta Domen Vodišek in Maja Sajovic povsem na vrhu, blizu najvišjim uvrstitvam pa je me moškimi še Borut Erjavec. Moške čakata še dva skoka v tako imenovanem polfinalu in finalu, Majo Sajovic pa še trije, saj tekmovanje med ženskimi ekipami še ni končano.

Prvenstvo pa je že končano za ekipo v skupinskih likovnih skokih v postavi Aljaž Mavrič, Zoran Tiegl, Tomaž Hrast, Kaja Kocjan in Jure Cotič, ki je med 38 ekipami osvojila 30. mesto, ekipa v svobodnem letu v postavi Marko Ferlan, Sašo Oštir in Uroš Špindler pa je prvenstvo sklenila kot predzadnja med 22 ekipami.

Svetovno prvenstvo se bo najverjetneje zaključilo že jutri, ko bo na sporedu še odločitev o ekipnem bronu med moškimi (med Kitajci in Madžari), znane bodo svetovne prvakinje med ženskimi ekipami in svetovni prvaki v posamičnih konkurencah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin