Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka legionarji Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Gregor Ropret Anja Zdovc Sara Hutinski Dejan Vinčić Alen Djordjevič Matej Mihajlović Karmen Kočar Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović Eva Mori Monika Potokar Alen Pajenk Matevž Kamnik Sonja Borovinšek

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Slovenski kapetan spet najboljši

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pregled odbojkarskih legionarjev v preteklem tednu je tukaj. V Italiji je blestel Tine Urnaut, Alen Pajenk se je uvrstil v polfinale pokala, Klemen Čebulj je ostal brez finala v Evropi.

Slovenski reprezentančni kapetan v dresu Latine že vso sezono kaže izjemne predstave. Tokrat je svojo ekipo popeljal do 13. zmage v sezoni in bil spet izbran za najboljšega posameznika obračuna. Urnaut je dosegel 15 točk, eno z blokom in eno z neubranljivim začetnim udarcem.

Latina je zdaj z novo zmago trdno na šestem mestu, za petouvrščeno Verono Mitje Gasparinija pa kljub tekmi več zaostajajo tri točke. Gasparini in Andrea Giani sta izgubila drugič zapored. Drugi, odkar je bil izbran za slovenskega selektorja, sploh še ni zmagal.

Alen Šket je z Molfetto izgubil proti italijanskim prvakom. Slovenjebistričan ni bil posebej razpoložen, dosegel je le tri točke.

Velja omeniti tudi Jastrzebski Alena Pajenka, ki se je uvrstil v polfinale poljskega pokala. Tam se bo udaril z evropskim podprvakom Asseco Resovio, ki je bil za rudarje usoden že v polfinalu poljskega prvenstva.

Klemen Čebulj se je med tednom boril v Evropi in ostal brez tako želenega finala v pokalu Challenge. Po gladkem porazu v Lizboni je z Ravenno lovil zmago s 3:0 ali 3:1 v nizih, a mu s soigralci ni uspel veliki met. Slovenski reprezentant je bil na obeh tekmah najboljši posameznik Italijanov.

V Avstriji smo ta teden dobili tudi oba finalista. V finalu se bosta pričakovano udarila Posojilnica Luke Slabeta in branilec naslova Hypo Tirol Innsbruck, za katerega igra tudi Gregor Ropret. Prva tekma finala bo 8. aprila v Innsbrucku.

Ne spreglejte