Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
14.49

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Benjamin Pratnemer pikado

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 14.49

3 leta, 5 mesecev

Slovenski igralci pikada so se znašli tudi v epidemiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Benjamin Pratnemer pikado | Najboljši slovenski igralec pikada Benjamin Pratnemer si je zamislil slovenski online pikado, kjer bi se slovenski pakderji lahko merili tudi v času epidemije.  | Foto Ana Kovač

Najboljši slovenski igralec pikada Benjamin Pratnemer si je zamislil slovenski online pikado, kjer bi se slovenski pakderji lahko merili tudi v času epidemije.

Foto: Ana Kovač

V obdobju pandemije novega koronavirusa, ko so številne dejavnosti zaustavljene in številne športne panoge mirujejo, so se slovenski igralci pikada znašli po svoje. Ker so odpovedani vsi turnirji, državne lige in na sploh vsa tekmovanja, so se ob podpori Pikado zveze Slovenije, Branka Vrečka in podjetja Mibra, d. o. o., preselili na splet.

Ideja za slovenski pikado na spletu se je porodila najboljšemu slovenskemu igralcu pikada Benjaminu Pratnemerju, ta se je v času prvega vala epidemije na Hrvaškem udeležil tovrstnega spletnega turnirja, ki ga je organiziral hrvaški igralec pikada Ivan Močić s še tremi prijatelji. Na turnir so se prijavili tekmovalci z vsega sveta, Pratnemer je takrat zasedel 17. mesto.

V času drugega vala epidemije, ko je tudi pikado v Sloveniji začasno zamrl, si je zamislil, da bi tudi pri nas zasnovali online pikado tekmovanja, s pomočjo katerih bi pikado kljub zaostreni zdravstveni situaciji dvignili na višjo raven.

Benjamin Pratnemer pikado | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Prvo tekmovanje v pikadu na spletu, kjer je sodelovala tudi Pikado zveza Slovenije, je bilo WDF virtualni cup, udeležila pa se ga je tudi slovenska reprezentanca v pikadu, ki jo poleg Pratnemerja sestavljajo še Mitja Habjan, Mojca Škafar in Valentina Dolničar. Pratnemer se je uvrstil med 32 najboljših, ostali pa so za malenkost ostali brez uvrstitve.

Da to ne bi ostalo edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji, je Pratnemer predlagal zagon Online Pikada Slovenija – Steel dart. Na tekmovanju lahko sodeluje vsak, ki ima voljo in željo po igranju. Za spletna tekmovanja je potrebna le tarča, spletna kamera in računalnik.

Poskusna liga se je začela 4. novembra, trenutno pa v njej sodeluje 19 igralcev.

Glede na rezultate poskusne lige, se bodo tekmovalci uvrstili v prvo, drugo ali tretjo ligo, ki se bo začela decembra.

Ne spreglejte