Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2008,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 3. 9. 2008, 16.29

8 let

Slovenski del svetovne serije bo v Solkanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaška svetovna serija se bo 13. in 14. septembra ustavila tudi v Sloveniji. Toda najboljši slalomisti na divjih vodah ne bodo tekmovali v Tacnu ampak v Solkanu.

Ker v Tacnu nikakor ne morejo rešiti težav z lastništvom zemljišča, se bo 200 tekmovalcev iz vsaj 15 držav, med njimi bo tudi nekaj olimpijcev, merilo na reki Soči.

Solkanski kajakaški center bo gostil tretjo v seriji petih tekem, skupni zmagovalec pa bo na koncu prejel osebni avtomobil Nissan Qashqai 4x4.

Na solkansko tekmo se je doslej prijavilo 140 tekmovalcev, kot so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije, pa številka raste iz dneva v dan. Zagotovo bodo na startu letošnji olimpijci Peter Kauzer, Italijan Daniele Molmenti, Čeh Vavrinec Hradilek, Kanadčan David Ford, Francozinja Emilie Fer ter zakonca Violeta in Helmut Oblinger.

Poleg njih bodo gledalci lahko videli še slovenske reprezentante (Jureta Megliča, Dejana Kralja, Benjamina Savška, Dejana Stevanoviča, Jošta Zakrajška, dvojec Luka Božič/SašoTaljat, nekatere najboljše mladince in mlajše člane), Slovake Mateja Benuša, Juraja Minčika, bratranca Petra in Ladislava Škantarja, Jano Dukatovo, Francoze Denisa Gargauda-Chanusa, Juliena Billauta, Borisa Neveuja, Nemca Fabiena Dörflerja in še nekatere.

Večina tekmovalcev bo v Solkan pripotovala iz Bratislave, kjer se bodo prav tako merili na tekmi svetovne serije. Med kajakaši je na letošnji prvi tekmi svetovne serije v avstralskem Penrithu slavil Peter Kauzer. Tekmi v Solkanu bosta 20. in 21. septembra sledila German Open v Markklebergu ter 3. in 4. oktobra American Open v Wispu.

Še pred solkansko preizkušnjo se bodo najboljši ustavili tudi v Ljubljani na tradicionalnem paralelnem slalomu na Ljubljanici, ki bo 11. septembra ob 19. uri pri Tromostovju.

Ne spreglejte