SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskemu aikidu posebno priznanje

2

termometer

Japonska borilna veščina aikido je v Sloveniji prisotna že vrsto let, za njeno prisotnost pa se v veliki meri zavzema ljubljanski klub Shodokan.

Predsednik društva in glavni učitelj je Matjaž Dobravec (3. dan), ki je za svoj prispevek k prepoznavnosti te veščine pri nas iz rok japonskega veleposlanika Šigeharuja Murajame prejel posebno priznanje.

Japonske borilne veščine so se v zahodni kulturi v zadnjih desetletjih dodobra zasidrale v življenja posameznikov in širše družbe. Tako je tudi v Sloveniji, kjer je eden najpomembnejših klubov, ki goji to tradicijo, ljubljanski Shodokan Dojo. Društvo je tudi član mednarodne zveze Aikido Association International (AAI) s sedežem v Chicagu.

Glavni "motor" Shodokana je Matjaž Dobravec, ki se z Aikidom ukvarja od leta 1993, samostojno učiteljsko pot pa je začel štiri leta za tem. Mojstrski izpit je opravil leta 1999 pri Šihanu Fumiu Tojodi (6. dan), za svoje delo v aikidu v Sloveniji pa je danes iz rok njegove ekscelence, japonskega veleposlanika v Sloveniji Šigeharuja Murajame, prejel posebno priznanje. Slednje ima še toliko večjo težo, saj tovrstnega priznanja v Sloveniji doslej še ni prejelo nobeno društvo, ki se ukvarja z borilnimi veščinami, kar je za Shodokan Dojo in senseia Matjaža Dobravca velika čast.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin