Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 13.33

8 let

Slovenke v Kranjski Gori s Srbijo za zlato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske namiznoteniške igralke Mateja Pintar, Andreja Dolinar in Barbara Meglič imajo na EP za invalide priložnost za naslov evropskih prvakinj.

Igralke Velike Britanije so v Kranjsko Goro prišle brez svoje najboljše in proti razpoloženim Slovenkam niso imele pravih možnosti. V prvem dvoboju je Mateja Pintar ugnala Neil Dzaier, v drugem posamičnem obračunu je bila Dolinarjeva uspešnejša od Robertsonove, slovenski igralki pa sta bili tudi v paru uspešnejši od britanske naveze. Vse tri tekme so se končale z izidom 3:0.

V drugi tekmi v skupini so igralke Srbije ugnale Italijo s 3:1, tako da se zadnji dan EP ob 15. uri obeta slovensko-srbski dvoboj, ki bo odločal o prvem mestu v tej kategoriji. Za Srbijo bo poleg Nade Matić in Zorice Popadić zaigrala tudi Borislava Perić, zmagovalka četrte kategorije v posamični konkurenci, v kateri je bila Andreja Dolinar tretja. Dvoboj si bo moč v neposrednem prenosu ogledati tudi na drugem programu nacionalne televizije.

Že dopoldne sta iz nadaljnjega tekmovanja v kategoriji 3 izpadla Bojan Lukežič in Ivan Lisac, ki sta ju v četrtfinalu ekipnega tekmovanja premagala Francoza, svetovna in paraolimpijska prvaka Florian Merrien in Jean Philippe Robin. Lisac je z Robinom izgubil z 0:3, Lukežič je Merrienu, aktualnemu prvaku te kategorije med posamezniki, odvzel en niz, v dvojicah pa sta Slovenca izgubila z 1:3.

Evropsko prvenstvo invalidov v Kranjski Gori, na katerem tekmuje 232 tekmovalcev iz 35 držav, bo sklenjeno s sobotnimi finalnimi obračuni v ekipnem delu tekmovanja. Že dopoldne bo v šotoru Arena potekal tudi Dan športa invalidov, na katerem se bodo predstavili najboljši športniki invalidi, obiskovalci pa se bodo lahko tudi preizkusili v številnih športih.

Ne spreglejte