Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2019,
16.48

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Mojca Fajmut Deni Kožul Alex Galič Bojan Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Torek, 2. 4. 2019, 16.48

5 let

Svetovna namiznoteniška lestvica ITTF

Slovenija tako visoko še ni bila, tudi Darko Jorgić ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Darko Jorgić | Darko Jorgić tako visoko na svetovni lestvici ni bil še nikoli. Tudi slovenska reprezentanca ne. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić tako visoko na svetovni lestvici ni bil še nikoli. Tudi slovenska reprezentanca ne.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na najnovejši svetovni namiznoteniški lestvici ITTF je Slovenija v moški konkurenci na desetem mestu. Tako visoko do zdaj še ni bila, prav tako ne Darko Jorgić, ki je med posamezniki 41., le mesto za njim pa je Bojan Tokić.

Med stoterico najboljših igralcev na svetu se je prebil Deni Kožul, ki je 99. V ženski konkurenci je osem mest pridobila Alex Galič, ki je kot najboljša slovenska igralka na 74. mestu.

Darko Jorgić, Peter Hribar
Sportal Jorgič in Hribar evropska prvaka do 21 let!

Azijska dominacija, na vrhu pa ostaja Kitajska

Na prvih treh mestih v ekipni moški konkurenci ni na novi lestvici nobenih sprememb. Še naprej je na prvem mestu Kitajska, sledita pa ji Japonska in Južna Koreja. Najboljša evropska reprezentanca je Nemčija, ki je četrta, med deseterico pa so še Švedska, Francija, Avstrija in prvič tudi Slovenija, kar je dobra napoved za svetovno prvenstvo posameznikov in dvojic v Budimpešti, ki bo na sporedu od 21. do 28. aprila.

Tudi v ženski konkurenci so na prvih treh mestih Kitajska, Japonska in Južna Koreja, najboljše Evropejke so Romunke na sedmem mestu, Slovenke pa so 42.

Najboljša slovenska namiznoteniška igralka je Alex Galič, dolgoletni prvi mož slovenskega namiznega tenisa Bojan Tokić pa je zdaj za kolegom Jorgićem. | Foto: Vid Ponikvar Najboljša slovenska namiznoteniška igralka je Alex Galič, dolgoletni prvi mož slovenskega namiznega tenisa Bojan Tokić pa je zdaj za kolegom Jorgićem. Foto: Vid Ponikvar

Jorgić pred Tokićem, najboljši Evropejec pa Timo Boll

V posamični konkurenci je Jorgić, slovenski državni prvak, napredoval za 13 mest in je 41., Tokić pa za devet in je mesto za njim. Štiri mesta je pridobil tudi Deni Kožul, ki je napredoval med najboljših sto igralcev na svetu. Prva tri mesta še naprej držijo Zhendong Fan, Xin Xu in Gaoyuan Lin, med Evropejci je najboljši Timo Boll, ki je peti in je tudi edini evropski igralec med deseterico.

Bojan Tokić
Sportal Jorgić, Kožul in Galičeva najvišje doslej

Vse po starem je na vrhu tudi v ženski posamični konkurenci, kjer je med prvih pet igralk sveta pet Kitajk, vodi pa Ning Ding pred Yuling Zhu in Meng Cheng. Takoj za njimi je Manyu Wang, ki je bila najboljša v Dohi, na petem mestu pa je finalistka Shiwen Liu.

Najboljša Evropejka je Romunka Bernadette Szocs, ki je 17., od slovenskih igralk pa je osem mest pridobila državna prvakinja Alex Galič, ki je 74., čeprav že nekaj časa ne igra je z 293. mestom še vedno druga najboljša Slovenka Mojca Fajmut.

Preberite še:

Namizni tenis
Sportal Slovenski Top Horvatu in Stražarjevi
Bojan Tokić
Sportal Konec za Tokića in Jorgića v Dohi

 

Ne spreglejte