Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2020,
15.04

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 7. 2020, 15.04

3 leta, 9 mesecev

Slovenija bo konec septembra gostila EP v golfu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Golf | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Evropska golf zveza je Slovenijo izbrala kot varno državo in ji dodelila evropsko prvenstvo v golfu za ženske. Tekmovanje, ki bi sicer moralo biti na Finskem, bo gostilo igrišče Cubo pri Smledniku od 30. septembra do 3. oktobra.

Evropsko prvenstvo za ženske, ki nimajo status profesionalnih igralk, bo eno največjih mednarodnih tekmovanj v Sloveniji letos. Igrišče Cubo je EP za ženske gostilo že 2012 in tedaj se je prvenstva udeležilo 144 igralk iz 25 držav.

Evropsko prvenstvo je za večino udeleženk odskočna deska za vstop med profesionalke. Leta 2012 je na primer Katja Pogačar zasedla 24. mesto, večina igralk iz tedanje prve deseterice pa zdaj nastopa na eni od profesionalnih turnej.

Letos je omejitev igralk na 120, saj je konec septembra dan precej krajši in obstaja bojazen, da vse tekmovalke v primeru slabega vremena ne bi mogle zaključiti predvidenega dnevnega kroga osemnajstih lukenj.

Evropska golf zveza (EGA) je spremembo lokacije evropskega prvenstva že vključila v svoj koledar, Slovenijo pa predstavlja kot zeleno in varno destinacijo.

EGA glede na razvoj pandemije novega koronavirusa v Evropi svoje članice vsak teden obvešča o nadaljnjih ukrepih in potezah, dokončno zeleno luč za izvedbo evropskega prvenstva v Sloveniji pa bo po koronskih pravilih prižgala štirinajst dni pred začetkom tekmovanja.

"Ponosni smo, da nam je EGA zaupala tako veliko tekmovanje. Slovenijo je izbrala zaradi dobrih izkušenj iz 2012 ter dejstva, da smo geografsko v središču Evrope, tako da bodo lahko tekmovalke k nam prišle tudi z lastnimi vozili. Škoda je le, da je tekmovanje zaradi koronske krize prestavljeno na september, kar pomeni, da bo udeležba verjetno nekoliko skromnejša, saj se nekaterim igralkam tedaj že začne študij v ZDA," je za STA povedal generalni sekretar GZS Gorazd Kogoj.

Ne spreglejte