Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2009,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 4. 2009, 20.34

8 let

Slovenci uspešni na EP v taekwondoju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo se je v Benidormu v Španiji končalo 15. mladinsko in 24. člansko evropsko prvenstvo v taekwondoju (slog ITF).

Sabina Šehič se je v članski kategoriji do 70 kg še tretjič zapored okronala z naslovom evropske prvakinje, Redžo Ljutič je prvak Stare celine postal četrtič (doslej že dvakrat v kategoriji do 54 kg, in enkrat do 63 kg), razred zase pa je zagotovo Aleš Zemljič, ki je v Španiji osvojil še svoj peti evropski naslov (doslej dvakrat do 71 kg in dvakrat do 80 kg). Za konkurenco so bili nepremagljivi še Grega Rudolf (člani do 71 kg), Sven Šincek (mladinci do 52 kg) ter Sebastijan Saiti (mladinci do 70 kg).

"Slovenija je z rezultati vsekakor presegla vsa pričakovanja, saj smo z osvojitvijo šestih zlatih in štirih bronastih medalj pristali v vrhu evropskega taekwondoja. Slovenija se je prvič uvrstila med tri najboljše reprezentance v skupnem seštevku, in sicer na tretje mesto za prvo Poljsko in drugo Nemčijo. Zelo smo zadovoljni in lahko optimistično pričakujemo svetovno prvenstvo, ki bo konec novembra v Argentini," je dejal glavni trener Tomaž Barada.

Članice so v ekipnih borbah zasedle tretje mesto, premoč so morale priznati le Nemkam in Finkam, člani pa so po zmagi nad Norvežani in Angleži izgubili v tretjem kolu proti ekipi Nemčije, kar je bilo glede na sloves slovenske ekipe presenetljivo. Treba pa je povedati, da v ekipi ni mogel nastopiti naš najboljši tekmovalec Aleš Zemljič. Ustavila ga je poškodba desne golenice, ki jo je utrpel v finalu posamičnih borb do 80 kg.

Na tekmovanju je sodelovalo 467 tekmovalcev iz 27 držav, celotna slovenska ekipa pa je štela 23 tekmovalcev, trenerja Vahida Drapića in Tomaža Barado ter sodnika Hasana Ibrića in Jana Čreslovnika ter spremljevalce.

Ne spreglejte