Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 5. 2010,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 5. 2010, 10.04

8 let

Slovenci se bodo potegovali za kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reško novo montažno kegljišče v dvorani Zamet bo v znamenju dveh velikih tekmovanj – svetovnega pokala za mlade in svetovnega prvenstva za mlajše članice in člane.

Najprej bo tekmovanje svetovnega pokala za U-14 in U-18, na katerem naj bi pomembno vlogo igrali tudi slovenske kegljačice in kegljači. Selektorja Iztok Kovač in Aleš Prosen sta izbrala četverico – Anja Ulaga (Proteus), Patricija Bizjak (Lanteks), Denis Narat (Rudar) in Anže Bajželj (Ljubelj), ki bodo poskušali doseči uspeh v posamični konkurenci in med mešanimi dvojicami. Kakšna so pričakovanja?

"Naš prvi cilj je, da Anja in Patricija uspešno prestaneta kvalifikacije, kar ne bi smel biti problem in se uvrstita med najboljšo osmerico. Seveda ciljamo na vsaj eno kolajno, veliko možnosti je tudi med mešanimi dvojicami," pravi 'šef' deklet Iztok Kovač, ki je v letošnji sezoni prevzel delo z mladimi reprezentančnimi kandidatkami.

Podobne načrte ima tudi Aleš Prosen, ki je optimist pred pomembnim tekmovanjem na Reki.

"Glede na izkušnje iz prejšnjih let in tekmovanj ima največ možnosti Bajželj, ki je v zelo dobri formi. Zagotovo se bo potegoval za eno izmed odličij. Tudi Narat bi moral biti konkurenčen, čeprav ta čas ne keglja vrhunsko, denimo, tako kot lani. Vendar sem prepričan, da bo izpolnil pričakovanja in uspešno opravil svojo nalogo. Pričakujemo tudi, da bosta obe mešani dvojici posegli po kolajnah, šlo bo za en nastop, usklajenosti dvojice in dnevne forme," napoveduje selektor mladih kegljačev.

Svetovni pokal se bo začel v soboto, ko bodo kvalifikacije v posamični konkurenci za obe starostni kategoriji. V nedeljo bo tekmovanje mešanih dvojic, v ponedeljek pa še posamični finali z osmerico najboljših v obeh konkurencah. Takoj po svetovnem pokalu se bo na Reki začelo 15. svetovno prvenstvo za mlajše članice in člane z ekipnim delom, tekmovanjem dvojic in v šprintu.

Ne spreglejte