Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2014,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Petkovšek Sašo Bertoncelj Teja Belak

Nedelja, 1. 6. 2014, 18.54

8 let

Slovencem na Portugalskem zmaga in dve drugi mesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tekma svetovnega pokala v športni gimnastiki v portugalski Anadii se je za slovensko ekipo danes končala s še dvema uvrstitvama na stopničke.

Na bradlji je bil Mitja Petkovšek drugi, Alen Dimic pa četrti, drugo mesto pa je dosegla tudi Teja Belak na gredi.

Že v soboto so imeli Slovenci štiri finalne nastope, najboljša je bila Belakova z zmago v preskoku, Tjaša Kysselef je bila v preskoku šesta, Sašo Bertoncelj četrti na konju z ročaji, Rok Klavora pa šesti na parterju.

Zadnji dan tekmovanj je imela slovenska ekipa v Anadii še tri nastope, na koncu pa se je lahko veselila še dveh uvrstitev na stopničke. Veteran Petkovšek je bil blizu tudi najvišji, saj je po nastopu na bradlji dolgo časa vodil, tretji pa je bil Alen Dimic. Toda Francoz Kevin Antoniotti je prekrižal načrte slovenski ekipi in se zavihtel prav na vrh, razlike pa so bile majhne. Zmagovalec je končal s 15,500 točke, Petkovšek jih je zbral 15,475, tretji je bil Američan Samuel Mikulak (15,125). Dimic je bil četrti s 14,950 točke.

"Na bradlji sta Mitja in Alen opravila zelo dobro. Vaji sta bili zelo dobri, tudi skoka. Skoraj do konca sta bila na prvem in tretjem mestu, nazadnje pa se je pred njiju vrinil Francoz. Konkurenca je tako močna, da medalje ni lahko dobiti, tu so nekateri telovadci na zelo visoki ravni. Teja pa je opravila solidno, zna tudi bolje, a je spustila eno kombinacijo, zaradi česar je bila tudi izhodiščna ocena nižja," je zadnje finalne nastope ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič, ki je slovensko zasedbo spremljal na Portugalskem.

Belakova je v dveh dneh nastopila na dveh orodjih v finalu in obakrat prišla do stopničk. Po sobotni prepričljivi zmagi v preskoku je danes na gredi morala priznati premoč le Venezuelki Jessici Lopez (13,850). Slovenska tekmovalka je zbrala 13,150 točke, tretja je bila domačinka Diana Abrantes (12,975).

"Lahko smo zadovoljni. Pobrali smo kar nekaj medalj, imeli kar precej finalnih nastopov. Seveda si vedno želimo še kaj več, kakšen finale več, kakšne stopničke več ... a sezona gre h koncu in tekmovalci so že precej utrujeni, tako da komaj čakamo, da se vse skupaj konča," je črto pod nastope v Anadii potegnil trener Piletič.

Če bo potrebno, bodo šli še v Kolumbijo

Dve drugi mesti in eno četrto so tako nedeljski izkupiček slovenske reprezentance. Če bo potrebno (zaradi ubranitve mest v skupnih seštevkih), se bodo podali še na zadnjo tekmo sezone svetovnega pokala v Kolumbijo, vendar tja zanesljivo ne bo odpotovala Belakova. Na Portugalskem je bil zadnjo zadnji nastop v sezoni, saj jo čaka operacija, po kateri bo morala počivati vsaj pol leta. Pravzaprav bi morala na operacijo že po EP, a so se zaradi dobre forme v ekipi odločili, da bo odšla še na Portugalsko, da bi tako potrdila zanesljivo skupno zmago v preskoku. Z današnjim drugim mestom je tudi na gredi ostala visoko v skupnem seštevku, a, kot je pojasnil Piletič, bodo uradni rezultati in seštevki letošnje sezone na voljo šele čez nekaj dni, takrat pa bodo v slovenski gimnastični vrsti tudi vedeli, ali morajo na tekmo v Kolumbijo (ta bo sicer šele novembra) ali pa jo lahko izpustijo.

Ne spreglejte