Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2011,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 10. 7. 2011, 12.14

8 let

Slovencem dve drugi mesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako kot uvodni tekmi padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala je bilo tudi tretje letošnje tekmovanje v nemškem Altenstadtu izpeljano v celoti.

Med 30 ekipami sta na bavarskem nastopili tudi dve slovenski, le da so bile vloge tokrat zamenjane. Ekipa s Ptuja (Balta, Janžekovič, Čuš, Gregorič, Pirc) je bila to pot boljša od Elana, ki je tokrat nastopila v nekoliko spremenjeni postavi (Karun, Lah, Pristavec, Avbelj in Sajovic), saj so člani prvega leškega moštva zaradi priprav na svetovne vojaške igre ostali doma.

Navkljub njihovi odsotnosti pa tekmovanje ni bilo nič manj zanimivo, pravzaprav smo spremljali tekmo številnih preobratov, v katerih se je pet moštev menjavalo na prvem mestu, na koncu pa so že drugič v tej sezoni slavili Italijani, ki so znali izkoristiti nekaj manjših spodrsljajev konkurence. Med tistimi moštvi, katerim je spodrsnilo, so bili tudi padalci ekipe Elan, za odtenek boljše pa so svoje delo opravili Ptujčani, ki so se po avgustu 2009 vnovič povzpeli na stopničke, Štajerci so bili drugi.

''Tukaj so bile razmere podobne razmeram na Ptuju, kjer treniramo, zato je ta uspeh v določeni meri povezan tudi z vremenskimi pogoji. Vsekakor pa gre največji delež pripisati konstantnim skokom v vseh serijah, kar nam je prineslo uvrstitev na zmagovalni oder, česar smo izredno veseli. Resda smo si skozi celotno tekmovanje nabrali kar veliko število centimetrov, a se je enako godilo konkurentom, kar pa je posledica že omenjenih vremenskih pogojev, ki so v Nemčiji sila nepredvidljivi,'' je po tekmi povedal kapetan Štajercev Peter Balta. Da pa Leščani le niso ostali brez zmagovalnega odra je poskrbel Roman Karun med moškimi, uvrstil se je na drugo mesto, a je moral z ekipo Elan stisniti roko Ptujčanom, ki so bili tokrat boljši. Padalce v prihodnjih dveh tednih čakajo svetovne vojaške igre v Braziliji, karavana svetovnega pokala pa se bo vnovič zbrala prvi vikend v avgustu, četrto tekmo bo gostil italijanski Belluno.

Ne spreglejte