Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2011,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 8. 2011, 18.46

8 let

Slo open 2011 Čehom in Estonkam (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Tradicionalni floorball turnir Slo open 2011 se je v nedeljo zaključil z boji za končno uvrstitev. V moški konkurenci so se zmage veselili Špindl Ubals iz Češke, v ženski pa Tamsalu Ebe iz Estonije.

Organizatorji že osme izvedbe floorball turnirja Slo open so se znova izkazali in si po koncu tekmovanja prislužili številne pohvale. Tokratno tekmovanje je bilo na sporedu kar na dveh prizoriščih, v dvorani Franca Rozmana Staneta je bilo odigranih največ tekem, preostali obračuni pa so potekali v ŠC Triglav.

V moški konkurenci je bilo v igri za prvo mesto kar 20 ekip (iz Slovenije, Avstrije, Češke, Italije, Finske in Nemčije), medtem ko je pri ženskah tekmovalo pet ekip, po dve slovenski in češki ter estonska. Prav estonske predstavnice, igralke Tamsalu Ebe, so na koncu kar nekoliko presenetljivo najvišje dvignile pokal. V napetem finalu so bile po izvajanju kazenskih strelov boljše od slovenskih Zverin. Tretje mesto so osvojile igralke Future Elite Team, ki so veljale za prve favoritinje.

Pri moških so gledalci videli češki finale, v njem sta se namreč srečali ekipi Špindl Ubals in Kings Praga, prvi pa so suvereno prišli do zlatega odličja, saj so bili boljši kar s 6:1. Od slovenskih ekip sta se najvišje uvrstili Insport Škofja Loka in FBK Olimpije, ki sta se na koncu udarili za tretje mesto, bron pa je pripadel Škofjeločanom. Omenjena slovenska predstavnika pa nista bila veliko oddaljena od finala, v polfinalu sta namreč klonila z zadetkom razlike, Olimpija je končnim zmagovalcem morala priznati premoč s 3:4, gorenjski kolektiv pa je izgubil z minimalnim izidom (0:1).

O turnirju pa smo na Sportalu pogovarjali z igralcem FBK Olimpija in članom organizacijskega odbora Janezom Jugovicem. Vabljeni k ogledu video posnetka ...

Ne spreglejte