Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 5. 2008,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 5. 2008, 11.02

8 let

Slalomisti že preizkusili progo v Krakovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le še dva dneva sta do začetka evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Krakovu, kjer bodo slovenski kanuisti, kajakašice in dvojci skušali pridobiti kvote za nastop OI.

Slovensko delegacijo sestavljajo kajakaši Peter Kauzer (ki si je že na izbirnih tekmah zagotovil pot v Peking), Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Benjamin Savšek, kajakašice Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat/Luka Božič, Nejc Višnar/Urban Jarc in Luka Slapšak/Blaž Oven.

Ti so na ne preveč zahtevni progi v nekdanji poljski prestolnici že opravili večino načrtovanih treningov. "Prvi treningi so bili namenjeni predvsem spoznavanju z značilnostmi proge, na kateri so od jeseni opravili nekaj sprememb. Predvsem zadnji del proge je doživel nekaj popravkov. Tekmovalci so v večini opravili pet treningov na progi, pred njimi pa sta še dva," je iz Krakova sporočil glavni trener Andrej Jelenc.

Glavnina ekip bo v Krakov dopotovala danes

V nedeljo so se tekmovalci merili tudi na trening tekmi. "Na njej sta sodelovala tudi dela švicarske in italijanske ekipe. Pri kajakaših je bil najhitrejši Peter Kauzer, pri kanuistih pa Dejan Stevanovič. Primerjava z italijanskimi kanuisti kaže, da smo proti njim povsem konkurenčni, podobno pa so pokazali tudi časi Nine Mozetič v primerjavi s Cristino Giai Pron, ki bo neposredna konkurentka za dosego olimpijske kvote pri ženskah. Za tekmo bo potrebno sicer nekoliko več natančnosti, saj je bilo v vožnjah še preveč kazenskih točk," je pojasnil Jelenc.

Sicer pa bo glavnina ekip v Krakov dopotovala danes. "Slovaki in Nemci so minuli konec tedna na domačih prizoriščih še izbirali ekipe za nastop na olimpijskih igrah, tako da se počasi dopolnjuje tudi seznam tekmovalcev, nastopajočih na olimpijskem slalomu. Znano je že, da bodo Petru Kauzerju v Pekingu neposredni konkurenti Francoz Fabien Lefevre, Britanec Campbell Walsh, Nemec Alexander Grimm, Italijan Daniele Molmenti, Slovak Peter Cibak, Kanadčan David Ford, Avstralec Warwick Draper in Čeh Vaclav Hradilek," je dodal Jelenc.

Vsekakor pa bo Krakov nova priložnost za obogatitev slovenske zbirke kolajn s tovrstnih tekmovanj. V zadnjih 12 letih so namreč slalomisti s sončne strani Alp na evropskih prvenstvih dosegli prav toliko odličij. V zadnjih letih so blesteli predvsem kajakaši, ki so trikrat zapored osvojili zlato moštveno kolajno.

Prvenstvo se bo začelo v sredo ob 18. uri s slavnostnim odprtjem.

Ne spreglejte