Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2014,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek Urša Kragelj Luka Božič Sašo Taljat Nina Bizjak

Sobota, 10. 5. 2014, 18.13

8 let

Slalomisti v Tacnu opravili s prvo izbirno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slalomisti na divjih vodah so že opravili s prvo izbirno tekmo za sestavo reprezentance.

V Tacnu je bil na uvodni tekmi med kajakaši najboljši Peter Kauzer, med kanuisti Benjamin Savšek, med kajakašicami ima najboljše izhodišče Urša Kragelj, med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat, med kanuistkami pa je tokrat zmagala Nina Bizjak.

Zelo napete izbirne tekme lahko pričakujemo v konkurenci kanuistov, kjer za tri prosta mesta kandidira vsaj pet tekmovalcev. Na tokratni tekmi v Tacnu je bil najboljši Benjamin Savšek, ki je imel pred tekmeci 1,38 sekunde prednosti. "Danes je steklo dobro, čeprav sem v prvem teku še imel dve napaki, v drugem teku pa sem to poskušal odpraviti in mi je kar dobro uspelo. Nabral sem si nekaj prednosti, tako da bom morda na naslednjih tekmah veslal nekoliko lažje. Letos je res napeto, moram reči, da imam zaradi kolajne s svetovnega prvenstva nekoliko boljše izhodišče, a je vseeno prisoten pritisk, ker so to le izbirne tekme, kandidatov za ekipo pa nas je vsaj pet," je povedal Benjamin Savšek.

Na drugo mesto se je uvrstil aktualni svetovni podprvak med mlajšimi člani Luka Božič, tretji pa je bil Jure Lenarčič. Zmagovalec dveh tekem svetovnega pokala v lanski sezoni Anže Berčič je bil tokrat četrti, njegov klubski kolega Blaž Cof pa peti.

Zanimive tekme se obetajo tudi v konkurenci kajakašev, kjer je bil s polsekundno prednostjo najboljši Peter Kauzer. Na drugo mesto se je uvrstil njegov klubski sotekmovalec Janoš Peterlin. "To je bil dober start v izbirne tekme, vendar bi bilo lahko še boljše. V drugi vožnji sem v četrtih vratih naredil napako, ampak definitivno je bil dober start in upam, da bo šlo v tem ritmu naprej," je povedal Peterlin, ki je večino časa treniral v Franciji: "V Franciji so bili zelo dobri pogoji. Vreme je zelo lepo, tako da tam lahko treniraš celo zimo, tudi proga v Pauju je odprta ves čas. V zadnjem mesecu smo zelo veliko trenirali v Tacnu, tako da je bilo tudi tukaj opravljenega veliko treninga in je pripomoglo k dobremu rezultatu."

Za Hrastničanoma se je na tretje mesto uvrstil Celjan Simon Brus: "Prva tekma je mimo, kar mi je zelo všeč. S te tekme imam zelo dober rezultat, saj sem zelo blizu določenega procenta. S prvo tekmo sem zelo zadovoljen. Z vsako tekmo, ki jo dobro odpelješ, ti je lažje, ker že imaš dober rezultat in je zato potem vedno manj pritiska." Naslednji kandidat za slovensko reprezentanco je bil Martin Albreht na devetem mestu, Martin Srabotnik pa je bil deseti. Med slovenske tekmovalce so se uvrstili Italijani in Jure Meglič za Azerbajdžan.

V konkurenci kajakašic se je zmage veselila Italijanka Stefanie Horn. Najboljša Slovenka je bila Urša Kragelj na drugem mestu, Neža Vrevc je bila tretja, Ajda Novak pa četrta. Eva Terčelj tokrat ni tekmovala, saj je imela pred kratkim zobozdravstveni poseg.

Tudi v konkurenci dvojcev je zmaga odšla v Italijo. Pietro Camporesi in Niccolo Ferrari sta bila tri sekunde hitrejša od slovenskega dvojca Božič - Taljat. Slednja sta veslala le v drugi vožnji, saj sta nastopila tudi v posamični konkurenci kanuistov. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta bila tretja, Niko Testen in Jakob Jeklin pa četrta.

V konkurenci kanuistk je zmagala Nina Bizjak, pred Aljo Kozorog in Italijanko Martino Rossi.

Prihodnja izbirna tekma bo v torek, ko bo izmed dveh voženj znova štela boljša. Prvi tek se bo začel ob 16. uri, drugi pa ob 17.30.

Ne spreglejte