SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slalomisti navdušeni nad olimpijsko progo

3

termometer

Slovenski kajakaši in kanuisti se te dni mudijo v Londonu, natančneje v kajakaškem Lee Valley centru, kjer preizkušajo olimpijsko progo.

To je za slovenske reprezentante prvi stik s progo, ki je bila dokončana šele letos spomladi in je prvo prizorišče, ki so ga zaključili v sklopu olimpijskih iger v Londonu. Proga je dolga 300 metrov, skozi umetni kanal pa se pretaka 15 m3/s vode. Konec tedna se bo odvijala tudi ICF ranking tekma. Nastopili pa bodo vsi najboljši. Sicer tekma še ne bo pravi pokazatelj favoritov za OI, a vseeno se bo videlo, kateremu proga bolj ustreza in komu manj.

Prve vtise o progi so že podali nekateri naši reprezentanti. Vsi se strinjajo, da je proga zanimiva, vendar tudi zahtevna.

"Proga je res zanimiva, divja, od začetka do konca se na njej dogaja, saj je polna "rol". Ker še nisem navajen vode, je 80 minut dolg trening kar utrujajoč, vendar mislim, da si bomo po nekaj dnevih veslanja na vodi pridobili potreben" timing" za porivanje čez te vodne strukture in bomo porabili manj moči za hitrejše veslanje," je najprej pokomentiral progo kajakaš Jure Meglič, ki je navdušen tudi nad celotnim objektom.

"Naredili so zelo lep objekt, poleg olimpijske proge ima tudi pomožni ogrevalni kanal. Edino na kar nismo navajeni je to, da moramo ob ogledu proge iz kopnega zaradi varnosti nositi reševalni jopič. Temu ne uidejo niti trenerji, ko so na treningu z nami. Po dobrih dveh dnevih smo se navadili tudi tega," je še kot zanimivost dodal drugo uvrščeni s svetovnega pokala v Tacnu, ki odkrito upa, da si bo priveslal olimpijski nastop naslednje leto.

Berčič: Cel kompleks je fenomenalen!

S pohvalami olimpijske proge ni skoparil niti kanuist Anže Berčič. "Cel kompleks je fenomenalen!," so bile prve besede mladega kanuista, ki pa na progi še ni našel pravih občutkov, saj se je pred kratkim vrnil z dopusta.

"Za enkrat še nisem našel pravih občutkov, tako da se malo še lovim na progi," je nadaljeval novopečeni evropski prvak do 23 let, ki mu je všeč, da je proga v Londonu zelo zahtevna.

"Proga mi je zelo všeč, ker je zelo zahtevna,potrebuješ veliko moči,občutka in zbranosti za dobre vožnje. Vsaka majhna napaka vodi v velike napake. So tud malce daljši treningi, ki trajajo kar dobro uro in toliko časa veslati na zelo zahtevni vodi je zelo težko," je še na koncu povedal Berčič, ki si z leta v leto vse bolj utira pot med najboljše kanuiste in je eden izmed resnejših kandidatov za nastop na olimpijskih igrah naslednje leto.

Taljat in Božič trenirata ločeno

Na svoj način sta se treninga na olimpijski progi lotila tudi Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta prve treninge opravila kar v kanuju enosedu (C-1).

"Prvi občutki so super. V bistvu smo vsi tukaj navdušeni nad progo. Sicer pa sva se z Luko za začetek lotila teh priprav nekoliko drugače. S seboj sva vzela tudi kanuje enosede, tako da sva prve tri treninge opravila posamezno. Šele včeraj sva se prvič usedla v skupni čoln (kanu dvosed). Bova pa tudi v bodoče treninge opravljala izmenično. Enkrat v enosedu, drugič v dvosedu. Proga je zelo lepa in tudi zelo močna, tako da sva po nekaj treningih že precej utrujena," je strnil vtise starejši član primorske naveze Sašo Taljat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin