Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2014,
20.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 1. 2014, 20.15

8 let, 5 mesecev

Slabe: Največja razlika je bila v napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju proti domačinom gladko izgubila. Ostale so le minimalne možnosti za uvrstitev na SP.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Moram pohvaliti fante. Res so dobro sprejemali, moramo vedeti, da so Srbi odlično servirali. Mislim, da smo bili v sprejemu boljši, na drugi strani pa smo dali več asov, kar pomeni, da so se fantje držali dogovora, da pritiskamo s servisi. Največja razlika pa je bila v napadu, kjer so bili oni veliko boljši, čeprav niso veliko igrali prek sredine, kot smo pričakovali. Njihova zmaga je zaslužena, škoda pa je za tretji niz. Srbi so namreč začeli padati, nam pa ni uspelo to pretvoriti v dobrobit. Če bi ta niz dobili, bi bila tekma spet povsem odprta. Mi smo vedeli, da jih bomo težko premagali, zato je razočaranje mogoče manjše, kot bi lahko bilo. A tudi na to bo treba pozabiti, že jutri nas čaka novo tekmo. Jutri moramo razbiti Makedonce, videli pa bomo, kaj se bo dogajalo v drugih skupinah. Nekaj upanja vsekakor obstaja."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Zelo naporna tekma. Ni nam uspelo držati side outa, preveč točk smo dobivali v serijah, kar je bilo odločilno. Igrali smo na trenutke fenomenalno, tako v bloku, obrambi in na servisu, žal nam to ni zadostovalo. Tako kot na zadnjih tekmah je bila težava zaključevanje napadov po idealnem sprejemu. To se nam ne bi smelo dogajati, na tem bomo morali delati. Oni so bili konstantni, moramo jim samo čestitati. Take tekme se odločajo v eni ali dveh točkah."

Matevž Kamnik, bloker Slovenije: "Mislim, da smo dobro pritiskali s servisi, žal ni bilo dovolj. Dali smo vse od sebe, borbali na igrišču, a ni se izšlo. Bilo je preveč nihanj, tako na eni kot na drugi strani, pozna se, da nismo imeli veliko časa za pripravo. Oni so imeli zelo zanimivo taktiko, saj niso igrali na srednje blokerje. Do končnice smo jih dobro zaustavljali, ob koncu nizov pa so nas nadigrali."

Igor Kolaković, selektor Srbije: "Mi zelo cenimo slovensko reprezentanco. Premagala nas je na evropskem prvenstvu, tokrat smo bili uspešnejši. Zmagali smo zasluženo, čeprav ni šlo brez težav. Tu mislim na tretji niz, ko so Slovenci tvegali s servisi, prišli blizu osvojitvi niza, toda izvlekli smo se, za kar moram fantom le čestitati. Upam, da bo zdaj konec obračunov s Slovenci za nekaj časa, žal mi je, da smo mi tisti, ki jim stojimo na poti.

Dragan Stanković, bloker Srbije: "Končni rezultat 3:0 ne kaže realnega stanja. V vsakem nizu smo se morali maksimalno potruditi, da smo jih dobili. Igrali smo precej boljše kot včeraj proti Makedoniji, na današnje tekmece smo se tudi bolje pripravili. Vedeli smo, kaj nam zmaga prinaša, poraza si enostavno nismo smeli privoščiti."

Ne spreglejte