Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 5. 2012,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 12. 5. 2012, 20.02

8 let

Škofjeločani do prve zmage doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prva četrtfinalna tekma se je končala po željah slovenskega prvaka. Škofjeločani so bili boljši od prvaka Hrvaške iz Buzeta s 13:9.

Dvoboj v dvorani na Trati je bila na visoki kakovostni ravni. Domači balinarji so se odločno postavili po robu gostom, med katerimi so bili tudi štirje Slovenci. Škofjeloško moštvo je pred zadnjimi štirimi igrami vodilo z 8:6, saj je Uroš Vehar osvojil pomembno točko v dvoboju hitrostnega izbijanja z Ažetom Petričem 40:40 (pred tem je imenitno odigral krog), Miha Tomše pa na podoben način v natančnem zbijanju z Gianfrancom Santorom (22:22) potem, ko je zadel 'zadnjega' balina.

Naši prvaki so v 'trdih' obračunih osvojili še pet točk in se veselili uspeha. Vodja domačega moštva Silvo Korošak je bil zelo zadovoljen. "Čestitam fantom za odlično igro, menim da smo zasluženo zmagali. Tudi v Buzet bomo šli po zmago, kar bo – pa bo."

Škofjeloški kapetan Uroš Vehar je bil eden od junakov dvoboja. "To je bil pravi balinarski praznik, verjamem, da o so uživali tudi gledalci. Lahko jih bi bilo še več, če ne bi bilo ligaških tekem. Odigrali smo odlično."

Tudi v taboru gostov ni bilo slabe volje. Anže Petrič je športno priznal: "Škofjeločani so prišli zasluženo do zmage. Z našo igro v celoti ne moremo biti zadovoljni. Že med tednom smo se dogovorili za postavo, potem pa se je vodstvo nepričakovano odločilo za zamanjavo igralnih mest." In še drugi slovenski reprezentant v moštvu Tria Jure Kozjek: "Čestitam Trati, danes so bili boljši."

Povratni obračun bo prihodnjo soboto v Buzetu, v primeru zmage Tria bo o udeležencu sklepnega turnirja četverice v italijanskem Chieriu odločala dodatna igra bližanja in zbijanja. Kot zanimivost omenimo, da je med hitrostnim zbijanjem sodnik Miran Štupica v enem izmed dvigov rdečega 'loparčka' za nepravilen zadetek poškodoval nos Bojanu Novaku! Na srečo je Bojan lahko igral v 'klasiki', toda z obližem.

Ne spreglejte