Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 15.50

8 let

Škoberne: Premalo zrelosti za odmevnejši uspeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najmočnejši mednarodni turnir dvojic ter v natančnem in štafetnem zbijanju se je za slovensko reprezentanco končal brez finala.

Štafeta je bila četrta, dvojica je izpadla v skupini, v natančnem zbijanju sta Slovenca osvojila 11. in 12.mesto.

Morda so v našem taboru pričakovali več kljub temu, da so se zavedali, da bo konkurenca izjemno huda, saj je nastopilo sedem reprezentančnih selekcij Italije, Francije, Bosne in Hercegovine, Slovenije, Hrvaške, Monaka in Kitajske ter kopica sedanjih in nekdanjih francoskih in italijanskih mojstrov, evropskih in svetovnih prvakov, ki so jih organizatorji povabili ob 20.obletnici tega prestižnega tekmovanja. Resnično je šlo za pravi festival balinanja, kot so ga poimenovali prireditelji. Igralo so je od jutra do pozne teme, kar je v razvitejši balinarski deželi nekaj običajnega.

Kakšna pa je sklepna ocena slovenskega selektorja Aleša Škoberneta, ki je preveril četverico reprezentančnih kandidatov za letošnje evropsko prvenstvo v Italiji.

"V Franciji smo nastopili z dvema debitantoma, Erikom Petričem v štafeti z že uveljavljenim Alešem Borčnikom, Jure Kozjek pa je igral prvič med kakovostnimi dvojicami skupaj z izkušenim Gregorjem Severjem. Oba sta pokazala dobro formo ter dokazala, da sta iz pravega testa. Le malenkosti sta ju ločile od vrhunstva, kar pa je moč doseči le s težkimi tekmami. Njun odnost do igre je bil pravi in gre brez dvoma za perspektivna igralca. Pred začetkom sem imel mešane občutke, vedel sem, da so fantje sposobni poseči po najvišjih mestih, le neizklušenost nam je preprečila večje uspehe. Dvojica Sever – Kozjek je prvi dve igri odigrala vrhunsko, mislili smo, da je naša skupina najlažja. Izkazalo pa se je, da sta bila v njej kasnejša finalista in polfinalista!Natančno zbijanje je bilo pozno v noč, že sama disciplina je nepredvidljiva, s povprečnima izidoma se naša dva pač nista uspela uvrstiti med najboljšo četverico, v finale. Iz Villefrancha odhajamo s pozitivnimi občutki," je sklenil slovenski selektor.

Slovenska reprezentanca se bo jutri z Azurne obale preselelila v francoske Alpe, v Gap, kjer bo veliki mednarodni turnir četverk z udeležbo kar 256 ekip! Pri nas smo ta način tekmovanja opustili in je na programu le za slovenski pokal. Čeprav bo turnir tudi propagandnega značaja, naši kljub temu ne želijo na lahek način prodati svoje kože.

Ne spreglejte