Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2014,
15.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 19. 4. 2014, 15.45

8 let, 5 mesecev

Simonu Ovnu državni naslov v klasičnem spustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na reki Savi Dolniki je bilo na sporedu državno prvenstvo v klasičnem spustu. Ob odsotnosti Nejca Žnidarčiča in Tima Kolarja je naslov pripadel Simonu Ovnu.

Reka Sava dolinka je bila še prejšnji teden polna podrtih dreves in organizatorji tekmovanja Kajak kanu klub Ljubljana so cel teden hodili na Bled in skupaj z lokalnimi rafting klubi čistili reko.

Strah pred nesrečami ne le lani na Soči, ampak tudi tukaj pred dobrima dvema desetletjema je še vedno živ. A na srečo je tekma minila brez vseh zapletov nesreč, reševalci pa niso imeli nobenega dela. Je že tako, da se spusta udeležujejo le še tisti najbolj pripravljeni in najbolj vešči divje vode.

Žal je bila zaradi, poškodb dveh najboljših kajakašev Tima Kolarja, ki si je med treningom na Soči pred dvema tednoma izpahnil ramo in Nejca Žnidarčiča, ki ni štartal zaradi bolečin v hrbtu, močno okrnjena. Tudi v kanuju ni nastopil evropski podprvak Blaž Cof, saj se trenutno udeležuje svetovnega prvenstva mlajših članov v Avstraliji, a tekma je bila vseeno napeta.

Pri kanuistih ja naslov osvojil Simon Hočevar

Tako je v kajaku je zmagal Simon Oven, ki se je sedaj sicer specializiral v mirnih vodah, a očitno ostaja v odlični formi tudi v spustu. Za njim sta se zvrstila še Vid Debeljak in Maks Frančeškin.

Vsi že dobitniki medalj na največjih tekmovanjih v spustu, ki pa jih sedaj večkrat vidimo v mirnovodaškem čolnu. Četrti in hkrati prvi med mladinci pa je bil nov čudežni deček šole Srečka Masleta Anže Urankar, ki je navkljub svojim rosnim letom zelo blizu najboljšim članom.

Pri kanuistih je Simon Hočevar moral priznati premoč Hrvatu Tomislavu Lepanu, ki je očitno odveslal res odlično. Drugo in tretje mesto na državnem prvenstvu pa sta osvojila sicer 3. in 4. Luka Žganjar in Peter Žnidaršič oba Kajak kanu klub Ljubljana.

Ne spreglejte