Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eva Terčelj kajak

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 12.55

8 let

"Sem človek, ki ima raje malo manj prostega časa"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ena najboljših slovenskih kajakašic Eva Terčelj je zadnji del sezone opravila z odliko. V letošnji sezoni pa se je odločila za kar nekaj sprememb.

Eva Terčelj bi bila lahko za vzor marsikomu. Ljubljanska kajakašica poleg svoje uspešne športne kariere tudi pridno študira. "Letos nisem mogla opraviti prav veliko izpitov, saj smo bili vseskozi na poti. Zdaj lovim jesenske roke, da se bom lahko normalno vpisala v zadnji letnik," nam je uvodoma zaupala študentka arhitekture, ki prostega časa praktično nima. "Sem človek, ki ima raje malo manj prostega časa in se raje zaposli s stvarmi, ki ga zanimajo."

Eva, ki že ima zmago s tekme svetovnega pokala, letos ni najbolje štartala v sezono. Pozneje so se njeni rezultati začeli stopnjevati. Na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala je zasedla četrto in peto mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je končala na sedmem.

Odločila se je za tvegano potezo

V novi sezoni je pri njej prišlo do kar nekaj sprememb, menjala je tudi čoln, kar je sredi sezone tvegana poteza. "Iz tekme v tekmo sem imela svoje vožnje pod nadzorom in vedno bolj sem bila samozavestna. Zdaj sodelujem z Alešem Kudrom in sem res zadovoljna. Za drugi del tekem svetovnega pokala sem zamenjala tudi čoln. Zdi se mi, da mi ustreza. Čoln je narejen pri istem proizvajalcu, ampak je samo drug model. Odločila sem se, da bom z njim tekmovala tudi v nadaljevanju sezone, ker menim, da mi omogoča stvari, ki jih sprejšnjim čolnom nisem mogla delati. Predvsem se mi zdi, da z novim čolnom lahko bolje tekmujem," je razkrila slovenska kajakašica.

Eva se je pred kratkim vrnila s priprav v Londonu, kjer bo sredi septembra potekalo svetovno prvenstvo. Vložek na prvenstvu bo še toliko večji, saj bodo tekmovalci lovili kvote za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Na tej progi je Terčeljeva tekmovala tudi na olimpijskih igrah leta 2012. Od takrat so organizatorji progo nekoliko spremenili, vendar 23-letna članica KKK Ljubljana pravi: "Če sem iskrena, bistvene razlike nisem opazila. Lahko pa rečem, da je proga precej zahtevna, vendar sem po njej veliko veslala pred olimpijskimi igrami leta 2012."

Ne spreglejte