SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šele 16-letna Garnbretova druga v svetovnem pokalu, za Mino Markovič

4

termometer

Na tretji letošnji tekmi za svetovni pokal v težavnostnem plezanju v avstrijskem Imstu so s svojimi nastopi navdušili tudi slovenski predstavniki.

Mina Markovič je, tako kot na evropskem prvenstvu v Chamonixu, osvojila prvo mesto, druga je bila Janja Garnbret, medtem ko je Domen Škofic tekmo končal na tretjem mestu. Slovenske plezalke so bile odlične že na petkovih kvalifikacijah. Janja Garnbret je bila celo edina, ki je polfinalno smer preplezala do vrha. Mina Markovič, evropska prvakinja iz Chamonixa, ta tekma je štela tudi za svetovni pokal, je navkljub ne popolnoma zdravim levim gležnjem osvojila četrto mesto, prvič v svoji karieri pa se je v finale uvrstila tudi Tjaša Kalan.

V finalu je še enkrat več navdušila Markovičeva, ki je uprizorila odlično plezanje in prišla do nove zmage v svetovnem pokalu. Z drugim mestom, podobno kot v Chamonixu, tekmi ji je sledila šele 16-letna Garnbretova, tretja pa je bila Avstrijka Jessica Pilz. S šestim mestom se je izkazala tudi Kalanova, ki je že na na prvih dveh tekmah plezala zelo dobro, saj je z devetim in enajstim mestom le za malo zgrešila finalne nastope.

Najboljša uvrstitev Škofica v svetovnem pokalu

V moški konkurenci je bil odličen Domen Škofic, ki se je lani redno uvrščal v finala. Letošnje sezone sicer ni začel najbolje, saj je imel težave z gležnjem in je bil tako v Chamonixu kot v Brianconu deveti. Že na petkovih kvalifikacijah se je izkazal s četrtim mestom, še boljše plezanje pa mu je uspelo v današnjem finalu. Pred njim sta bila le izkušeni, 33-letni Francoz Romain Desgranges in Avstrijec Jakob Schubert. Za 20-letnega nekdanjega svetovnega mladinskega prvaka je tretje mesto tudi najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Do zdaj je bilo to predlansko četrto mesto Brianconu.

Drugi slovenski plezalec v finalu, Urban Primožič, ki se je po dobrem letu spet uvrstil med najboljših osem, pa je bil na koncu sedmi. Sedmi je bil tudi na petkovih kvalifikacijah. Tretji slovenski predstavnik v Imstu Martin Bregant je kvalifikacijski nastop končal na 38. mestu in se ni uvrstil v finale.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin