Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2020,
17.33

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Anthony Joshua Kubrat Pulev

Četrtek, 7. 5. 2020, 17.33

3 leta, 11 mesecev

V Pulju se pogovarjajo o boksarskem srečanju med Joshuo in Pulevom v areni

Se bosta težkokategornika udarila na Hrvaškem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Anthony Joshua | Organizatorji boksarskega srečanja za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Anthonyem Joshuo in Kubratom Pulevom obravnavajo kot enega prizorišč tudi antično areno v Pulju.  | Foto Reuters

Organizatorji boksarskega srečanja za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Anthonyem Joshuo in Kubratom Pulevom obravnavajo kot enega prizorišč tudi antično areno v Pulju.

Foto: Reuters

Organizatorji boksarskega srečanja za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Anthonyem Joshuo in Kubratom Pulevom obravnavajo kot enega prizorišč tudi antično areno v Pulju. Da potekajo pogajanja o organizaciji atraktivnega športnega dogodka na Hrvaškem, so za STA potrdili puljski prireditelji.

Anthony Joshua
Sportal Boksarski dvoboj Joshua - Pulev dokončno odpovedan

"Pogovarjamo se z organizatorji dogodka, ki so trenutno v Las Vegasu. Zaenkrat ne morem izdati veliko informacij o poteku pogovorov," je za STA povedal znani puljski kickboksar in ustanovitelj kickbox in MMA kluba Trojan Pula Zelg Galešić. S pogovori so seznanjeni tudi v puljski mestni upravi.

Možnost za boksarsko srečanje med Britancem Joshuo in Bolgarjem Pulevom avgusta ali septembra letos v puljski areni je danes razkril predstavnik bolgarskega boksarja Ivajlo Gotzev za agencijo Reuters.

Dvoboj je bil sicer napovedan za 20. junij na stadionu angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, a je bil spektakel zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedan.

Kubrat Pulev
Sportal Bolgarski boksar namenil 1,5 milijona evrov za boj proti koronavirusu

Kubrat Pulev | Foto: Reuters Foto: Reuters

Gotzev je dejal, da so se z ekipo britanskega prvaka dogovorili, da v štirih tednih poiščejo novo prizorišče. Pojasnil je, da bo tudi za organizacijo dogodka v puljskem amfiteatru potrebno soglasje obeh tekmovalnih strani. Kot je dejal, Joshua pristaja na srečanje brez gledalcev, če ni druge možnosti.

V Pulju bi bili lahko prisotni tudi gledalci

Bolgarski menedžer meni, da je v Pulju ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov možno organizirati prireditev v navzočnosti gledalcev. V areni so že bile nekatere hokejske tekme, večinoma pa je amfiteater znan kot poletno koncertno in filmsko prizorišče. Lahko sprejme med 10 in 15 tisoč ljudi.

Zaradi poškodbe 38-letnega nekdanjega evropskega amaterskega prvaka v super težki kategoriji so leta 2017 morali odpovedati njegovo srečanje z Joshuo. Medtem je 30-letni britanski boksar decembra lani osvojil naslov svetovnega prvaka v različicah WBA, WBO in IBF.

Anthony Joshua Andy Ruiz Jr.
Sportal Boksarski prvak po srečanju s princem Charlesom moral v osamitev
Tyson Fury, Deontay Wilder
Sportal Fury in Wilder poleti ne bosta boksala, tudi Kozinova aprila brez boja
Ne spreglejte