Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
16. 5. 2010,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 16. 5. 2010, 17.13

8 let

Savšek zmagal v Tacnu, znana tudi reprezentanca

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ta konec tedna se je na tacenskih brzicah odvijala mednarodna tekma - ICF. Od Slovencev se je najbolje odrezal kanuist Benjamin Savšek, ki je zmagal, Kragljeva pa je bila med kajakašicami druga.

Tekma je štela tudi za izbor v slovensko državno reprezentanco. V reprezentanco za evropsko prvenstvo v Bratislavo so se uvrstili trije najboljši pri vsaki kategoriji. V svetovnem pokalu pa bodo lahko nastopili štirje kajakaši in pet kanuistov.

Najprej so bili v finalu na sporedu kajakaši. Najbolje je s progo opravil aktualni evropski prvak Italijan Daniele Molmenti, drugi je bil Francoz Etienne Daielle, tretji pa njegov rojak Benjamin Renia. Od slovenskih predstavnikov je v finalu nastopil le Peter Kauzer, ki je po večji napaki v spodnjem delu proge zdrsnil na zanj skromno 8. mesto. Znani so tudi vsi štirje kajakaši, ki so se uvrstili v reprezentanco in nas bodo zastopali na svetovnem pokalu. To so Peter Kauzer (BD steklarna Hrastnik), Jure Meglič (KK Tacen), Dejan Kralj (KKK Ljubljana) in Janoš Peterlin (BD steklarna Hrastnik).

Sledili so kanuisti, kjer smo imeli Slovenci v finalu kar pet predstavnikov. Zmagal je Benjamin Savšek, ki je prehitel slovitega Francoza Tonyja Estangueta, tretji pa je bil mladi Blaž Cof. Jure Lenarčič si je priveslal peto mesto, mesto za njim se je uvrstil naš najizkušenejši Simon Hočevar, Dejan Stevanovič pa je bil deseti. "Finalna vožnja mi je odlično 'zlaufala'! Potem, ko je bilo po polfinalni vožnji jasno, da sem se uvrstil v reprezentanco, sem šel v finalno vožnjo bolj sproščeno in uspela mi je prava vožnja, tako da sem res zadovoljen," je najprej pokomentiral svojo vožnjo Beni, ki je prvič v svoji karieri stal na višji stopnički kot odlični francoski kanuist Tony Estanguet, dobitnik dveh zlatih olimpijskih medalj. "Tonyja sem že prehitel na tekmah svetovnega pokala, ampak na višji stopnički od njega še nisem stal, tako da mi je to res v čast in upam, da mi bo to še kdaj uspelo," je povedal član kajak kanu kluba Tacen, ki že počasi pogleduje proti evropskemu prvenstvu, ki bo začetek junija v Bratislavi. "Forma je sedaj dobra in čutim, da bo šlo tako dobro lahko tudi v Bratislavi, a pri našem športu je težko napovedovati, saj lahko hitro dobiš kazenske sekunde in zdrsneš po letvici navzdol. Najprej se moram uvrstiti v finale, potem pa finalno vožnjo 'podelat' do konca in stopit na kakšno stopničko. To so želje seveda," je bil dovolj jasen Beni v svojih napovedih za EP in kasneje še dodal, da mu proga v Bratislavi zelo ugaja in je ena njegovih najljubših.

Med kanusiti bomo imeli Slovenci na svetovnem pokalu pet predstavnikov. Med njimi bodo tudi mladi fantje, ki so se letos prvič uvrstili v člansko državno reprezentanco. Naše barve bodo branili Anže Berčič (KK Tacen), Benjamin Savšek (KK Tacen), Simon Hočevar (KK Simon), Jure Lenarčič (KK Tacen) in Dejan Stevanovič (KK Soške elektrarne).

Med kajakašicami se je zmage veselila Avstrijka Violetta Oblinger-Peters, odlična druga je bila naša Urška Kragelj (KK Soške elektrarne), tretja pa Britanka Fiona Pennie. Od naših je odlična vožnja uspela tudi Evi Trčelj (KKK Ljubljana), ki je zasedla četrto mesto, Nina Mozetič (KK Soške elektrarne) pa je po ponesrečeni vožnji pristala na zadnjem, desetem mestu. Vse tri Slovenke so se uvrstile v slovensko reprezentanco in nas bodo zastopale tudi na vseh večjih letošnjih tekmovanjih.

Zadnji so se v čolne usedli kanuji dvosedi. Najboljši je bil francoski dvojec Pierre Piccoin in Hugo Biso, druga sta bila Čeha Vaclav Hradilek/Stepan Sehnal, tretja pa Gauthier Kaluss/Matthieu Peche. Na četrto mesto se je uvrstil naš najboljši dvojec Taljat/Božič, Urban Jarc in Luka Slapšak pa sta bila deseta. Slovenske barve na EP bodo branili Luka Božič/Sašo Taljat, Luka Slapšak/Urban Jarc ter Simon Hočevar/Dejan Kralj.

Ne spreglejte