Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2008,
14.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 1. 2008, 14.42

8 let

Safranova rešuje slovensko čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v prvem krogu glavnega turnirja v Velenju vendarle dočakala prvo zmago. To je uspelo Martini Safran, ki je s 4:3 ugnala kitajsko Hrvatico.

Manj uspešna je bila Biljana Todorovič. Z 0:4 je izgubila proti mladi Madžarki Riti Kertai, v igri pa ni pokazala prav nobenega elana.

Safranovi so le redki pripisovali možnosti, da bi lahko presenetila Hanovo, ki sicer ne spada v evropski vrh, a je na kakovostni lestvici kar nekaj mest pred njo. Toda Slovenka, ki se je s Hrvatico doslej merila le na treningih in na njih gladko izgubljala, se ni vnaprej predala. Prvi niz je sicer izgubila, nato pa tri zapored dobila. Ko je nasprotnica izenačila na 3:3, so se navijači ustrašili, da bo podlegla pritisku, toda pokazala je tudi psihološko trdnost, v zadnjem nizu je oddala le dve točki.

"Zadovoljna sem predvsem z igro. Dokazala sem, da lahko igram tudi proti zame neugodnim igralkam. Z uvrstitvijo med najboljših 32 sem svoje naredila, vse kar bi bilo več, bi bil le dodaten plus," je bila zadovoljna Radeljčanka, ki jo že v naslednjem krogu čaka še ena Kitajka, tokrat igralka s španskim potnim listom, Yanfei Shen. Slednja že spada v evropski vrh, na lestvici ITTF je na 38. mestu.

Drugačen obraz Todorovičeve

Povsem drugačen obraz kot Safranova je pokazala druga Slovenka. Todorovičeva, najbolj izkušena slovenska igralka, se je že velikokrat pritoževala nad žrebom pro tour turnirjev, a tokrat je imela srečo, saj je dobila premagljivo igralko, ki je le deset mest boljša na kakovostni lestvici mednarodne zveze. Toda tudi to ji ni pomagalo. Začela je sicer dobro, v prvem nizu povedla z 8:4, a prednosti ni ubranila. Po izgubi uvodnega niza je šlo samo še navzdol, primanjkovalo ji je volje in borbenosti. Nekaj možnosti je imela le še v zadnjem nizu, vendar tudi v njem ni uspela vsaj nekoliko podaljšati dvoboja.

"Vedela sem, da je Madžarka neugodna levičarka z odličnim servisom, a sem bila prepričana, da jo lahko premagam. Začela sem dobro, a se je ustavilo. Če bi dobila prvi niz, bi bil potek igre drugačen. Tako pa nikakor nisem našla pravega ritma. Bila sem prepočasna," je bila razočarana Ljubljančanka, ki tako tudi v Velenju ne bo zaustavila strmega nazadovanja na kakovostni lestvici in nekateri že napovedujejo, da ni daleč čas, ko se bo poslovila od aktivnega igranja. Mogoče že po aprilskih olimpijskih kvalifikacijah ali oktobrskem evropskem prvenstvu v St. Peterburgu.

Ne spreglejte