SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rožančeva nagrada telovadcu Bertonclju

1

termometer

Ljubljanski župan Zoran Janković je v atriju Mestnega muzeja podelil nagrade Marjana Rožanca za dosežke na področju športa za leto 2012.

Letošnjo nagrado za izjemne dosežke je dobil telovadec Sašo Bertoncelj, za katerim je sijajna sezona v svetovnem pokalu na konju z ročaji. Sašo Bertoncelj, doma je iz Reteč pri Škofji Loki, že 21 let uspešno zastopa ljubljansko športno društvo Narodni dom in je na konju z ročaji dober naslednik Mira Cerarja, z delavnostjo, disciplino in vztrajnostjo pa dober vzornik mlajšim tekmovalcem, je zapisano v obrazložitvi nagrade. Bertoncelj je v letošnji sezoni osvojil dve prvi in eno tretje mesto na tekmovanjih za svetovni pokal in se tako v skupnem seštevku svetovnega pokala prepričljivo zavihtel na vrh skupne razvrstitve svetovnega pokala ter bo sezono končal kot skupni zmagovalec seštevka svetovnega pokala v svojem paradnem orodju.

Bertonclja ni bilo na podelitvi. Bil je upravičeno odsoten, saj se je že dopoldne odpravil na prizorišče zadnje tekme sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki. "Zelo sem bil vesel, ko sem izvedel, da sem dobitnik Rožančeve nagrade. Se mi zdi, da nam športnikom, ko dobimo priznanje, za to kar delamo, veliko pomeni. Ne da bi samo za priznanja delali, je pa vsekakor lepo, ko ga dobiš. Tako da sem zares dobre volje, res me je razveselila ta nagrada in bi se rad zahvalil vsem, ki so mi jo namenili," je iz češke Ostrave sporočil Bertoncelj.

Ljubljanski župan je podelil še nagrade za delo v daljšem časovnem obdobju na strokovnem in organizacijskem področju. Prejeli so jo nekdanji predsednik alpskega smučarskega kluba Olimpija Franci Bergant, nekdanja tekmovalka v športni gimnastiki, predsednica sodniške komisije in članica izvršnega odbora Gimnastične zveze Slovenije ter ena izmed najzaslužnejših za uspešno delovanje Gimnastičnega društva Zelena jama Bernarda Mavrič ter Jurij Novak, gonilna sila veteranskega atletskega društva v Sloveniji, ki z več kot 40 udeležbami na domačih in mednarodnih tekmovanji na vseh celinah promovira tudi ime mesta Ljubljane.

Nagrado Marjana Rožanca prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni vzgojitelji, profesionalni delavci v športu in športni novinarji, v ljubljanski občini pa se podeljujejo za izjemne dosežke v preteklem letu ali za delo v daljšem obdobju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin