Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
23. 9. 2011,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gregor Ropret ACH Volley

Petek, 23. 9. 2011, 16.25

8 let

Ropret: Za nami odličen prvi del priprav

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorski par ACH Volleyja bo v letošnji sezoni skupaj z Dejanom Vinčićem tvoril 22-letni Gregor Ropret. Slednji je pred sezono k Ljubljančanom prišel s kaljenja pri kamniškem Calcitu.

Podobno kot Klemen Čebulj je bil tudi Gregor Ropret že pred poletnim prihodom v ACH Volley že nekaj let njihov član. Čebulj si je tri leta nabiral izkušnje pri Gokop Framu, Ropret pa je bil prvi podajalec pri Calcit Volleyballu. Pred prihajajočo sezono sta oba z državnimi prvaki podpisala večletni pogodbi. Čebulj in Ropret sta bila do zadnjega pred EP tudi v kadru selektorja Veselina Vukovića, ki se nato za njune usluge ni odločil. Oba ste se nato priključila pripravam ACH Volleyja, kjer so zaradi majhnega števila igralcev delali predvsem na tehniki in kondicijski pripravi.

''Na začetku klubskih priprav nas je bilo res bolj malo, zato je naša vadba slonela predvsem na kondicijski in tehnični pripravi. Za takšen trening namreč ne potrebuješ veliko število igralcev. Mislim, da je za nami odličen prvi del priprav, osebno sem zelo zadovoljen. Če pogledam objektivno, je bilo to vsekakor bolj koristno, kot pa če bi šel na evropsko prvenstvo in tam sedel,'' je dejal novi organizator ACH Volley Gregor Ropret in nadaljeval: ''Kot vsak, sem si tudi sam želel na EP, zato je bilo na začetku malo razočaranja, a tudi Rok je dober podajalec in si je zaslužil odhod na prvenstvo. Ni nobenih zamer, upam samo, da se bo selektor naslednjič odločil drugače.''

Že ta konec tedna pravi test za ACH Volley

Odbojkarji ACH Volleyja, ki je v pripravljalnem delu že odigral prijateljska obračuna s Calcit Volleyballom in Salonitom Anhovo, se bodo ta konec tedna mudili na zahtevnem turnirju v Bleiburgu, kjer bosta poleg domačinov Posojilnice Doba, sodelovala tudi turški Arkas Izmir in nemški Unterhaching. Po mnenju Ropreta bo to za ACH že pravi test, kjer pa bodo po dolgem času spet popolni. Na začetku bi vseeno znali imeti nekaj težav s prilagajanjem in neuigranostjo: ''To bi lahko bil manjši problem, a fantje so se sedaj vrnili iz reprezentanc, nazadnje tudi Srbi, in mislim, da bomo kmalu tisti pravi. Ta turnir na Dobu bo res močan in bo pravi pokazatelj, kje smo najšibkejši in kaj nam še manjka. Do začetka državnega prvenstva, kjer bomo začeli sezono, je še nekaj časa. Tam prevelike konkurence ne bi smelo biti in bomo lahko uvodne tekme še izkoristili za piljenje naše forme do za nas pomembnejših v ligi prvakov.''

ACH Volley sezono odpira s tekmo 1. DOL proti Salonitu Anhovo, 8. oktobra v Tivoliju, prvo tekmo lige prvakov bodo Ljubljančani odigrali v gosteh pri francoskem Toursu VB, 20. oktobra.

''Imamo dovolj kakovostno moštvo''

Pred samim začetkom sezone se je veliko govorilo o zadnjem kamenčku v mozaiku ACH Volleyja. Šlo naj bi za kvalitetnega sprejemalca ali korektorja, a zaenkrat se o tem še nič ne ve: ''Tudi sami igralci smo to slišali, a zaenkrat vam kakšnega konkretnega imena ne morem posredovati. Niti ne vemo, če bo sploh prišel še kdo. Zdaj je z nami tudi mladi sprejemalec Jan Klobučar. Gre za zelo kvalitetnega igralca. Tudi, če okrepitve ne bo, mislim, da imamo dovolj kvalitetno moštvo,'' je še zaključil Ropret.

Ne spreglejte