Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2012,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 31. 7. 2012, 17.15

8 let

Reprezentanca spet skupaj: Brez Šketa in Kamnika, vrača se Jakopin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je spet zbrala v Mariboru. Na spisku Veselina Vukovića ni Alena Šketa, Matevža Kamnika, v kader se po dolgem času vrača Vid Jakopin.

Slovenski selektor Veselin Vuković bo imel tako na voljo 16-člansko zasedbo, saj se štirje odbojkarji zaradi različnih razlogov niso mogli ali želeli odzvati vabilu na priprave za kvalifikacije za EP 2013. To so Gregor Ropret, Matevž Kamnik, Alen Šket, Davor Čebron in Matej Mihajlovič.

Slovenska reprezentanca se bo naprej zbrala na uvodnem sestanku v Mariboru in še isti dan pričela z delom na pripravah, ki se bodo uradno končale z dvema kvalifikacijskima turnirjema – prvi bo med 7. – 9. septembrom v Ukraijini, drugi med 13. – 15. septembrom v Sloveniji, ko se bo reprezentanca poskusila uvrstiti na evropsko prvenstvo že v septembrskem terminu (op p. tja vodi le le prvo mesto) ali pa si z drugim mestom izboriti vsaj sodelovanje na dodatnem turnirju, ki bo maja 2013. Slovenija je v zahtevni skupini skupaj s Švedsko, Ukrajino in Nemčijo.

Smo v zelo težki skupini, kjer je favorit nedvomno Nemčija, tako da bomo imeli težko delo,” je povzel Veselin Vuković in nadaljeval: “Škoda, da nismo v popolni postavi, saj bi nam bilo na ta način precej laže, ampak tudi tako bomo poskusili vse, da se uvrstimo na EP. Mislim, da je realno pričakovati, da bomo osvojili vsaj drugo mesto in si tako izborili dodatne kvalifikacije v maju.” Vuković ne bo mogel računati na nekaj ključnih igralcev, zato pa je na spisku nekaj novih obrazov, ki se bodo skušali dokazovati in prepričati vodstvo v svoje kvalitete - Jani Kovačič, Danijel Koncilja, Jan Klobučar in Jan Brulec.

V uvodnem delu priprav Vuković tudi ne bo mogel računati na pomoč stalnega pomočnika Tineta Sattlerja, saj je še vedno v Katarju, kjer opravlja delo koordinatorja vseh mlajših reprezentanc. Namesto njega bo vsaj v tem delu vlogo pomočnika opravljal Italijan Mauro Puelo.

Ne spreglejte